Пампушки з часником

Пампушки з часником – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Коли в будинку печуться пампушки аромат варто просто приголомшливий!

Інгредієнти

Борошно вищого гатунку пшеничне – Приблизно 1,5 склянки
Вода – 0,5 склянки Температура повинна бути 37-40°С
Дріжджі – 6 грам
Цукор – 1 столова ложка
Сіль – 1 четверта чайної ложки
Олія соняшникова – 1,5 – 2 столових ложечок
Кунжут – 2 гамма
Часник – 1 зубчик
Цукор – Щіпка

Як приготувати Пампушки з часником

Відмінна альтернатива хліба – пампушки. Їх подають разом з українським борщем, або з будь-яким іншим.
Готуються пампушки на дріжджовому тесті, опарним, а можна замісити і безопарним способом. Випікаються в духовій шафі. До них нерідко подають часникову підливку.

Покроковий рецепт

Для приготування десяти булочок – пампушок, нам потрібні такі продукти:

З’єднуємо всі сухі інгредієнти в глибокій мисці і відразу додаємо до них рафінована олія і теплу водичку, вымесим дуже ніжне, м’яке і еластичне тісто, воно повинно бути дуже «живим», але не розтікатися.

У мене по вазі вийшло 650 грам тіста, поділяємо його на десять однакових грудочок, скачаємо ці грудочки в кульки і викладемо в будь-яку форму, яку потрібно гарненько змастити маслом.

На расстойку булочок буде достатньо 5-7 хвилин, поки духовка розігріється до температури 170-180 °С.

Через 10 хвилин, потрібно вийняти пампушечки і змастити сумішшю цукру, я додала трохи кунжуту, водички і часничку для аромату. У мене все випікання, разом по часу зайняло близько двадцяти хвилин, в електричній духовці.

Коли на булочках з’явиться гарна, золотава скоринка, можна виймати, випічка готова. Їжте із задоволенням!