Коли в будинку печуться пампушки аромат варто просто приголомшливий!
Інгредієнти
Борошно вищого гатунку пшеничне – Приблизно 1,5 склянки | |
Вода – 0,5 склянки Температура повинна бути 37-40°С | |
Дріжджі – 6 грам | |
Цукор – 1 столова ложка | |
Сіль – 1 четверта чайної ложки | |
Олія соняшникова – 1,5 – 2 столових ложечок | |
Кунжут – 2 гамма | |
Часник – 1 зубчик | |
Цукор – Щіпка |
Відмінна альтернатива хліба – пампушки. Їх подають разом з українським борщем, або з будь-яким іншим.
Готуються пампушки на дріжджовому тесті, опарним, а можна замісити і безопарним способом. Випікаються в духовій шафі. До них нерідко подають часникову підливку.
Покроковий рецепт
Для приготування десяти булочок – пампушок, нам потрібні такі продукти:
З’єднуємо всі сухі інгредієнти в глибокій мисці і відразу додаємо до них рафінована олія і теплу водичку, вымесим дуже ніжне, м’яке і еластичне тісто, воно повинно бути дуже «живим», але не розтікатися.
У мене по вазі вийшло 650 грам тіста, поділяємо його на десять однакових грудочок, скачаємо ці грудочки в кульки і викладемо в будь-яку форму, яку потрібно гарненько змастити маслом.
На расстойку булочок буде достатньо 5-7 хвилин, поки духовка розігріється до температури 170-180 °С.
Через 10 хвилин, потрібно вийняти пампушечки і змастити сумішшю цукру, я додала трохи кунжуту, водички і часничку для аромату. У мене все випікання, разом по часу зайняло близько двадцяти хвилин, в електричній духовці.
Коли на булочках з’явиться гарна, золотава скоринка, можна виймати, випічка готова. Їжте із задоволенням!