Оригінальна закуска з “родзинкою”.
Інгредієнти
вершки середньої жирності – 120 мл | |
горіхове або соняшникова олія для смаження – за смаком | |
солодке масло вершкове розм’якшене – за смаком | |
тростинний цукор – пісок- одна ст. ложка | |
яловича печінка – 540 г | |
перець запашний мелений – за смаком | |
лавровий лист – за смаком | |
часникові часточки невеликі очищені – дві штуки | |
морська сіль тонкомолота – за смаком |
Ця закуска з печінки вийде більш повітряної і дуже ніжною, якщо в неї додати трохи шампанського, правда, дітям такий паштет давати не рекомендується.
Покроковий рецепт
У сковорідку середнього розміру влити якесь масло, поки воно розігрівається, необхідно обробити яловичу печінку, потім промити її в проточній воді і нарізати не дуже великими шматками. Підсушити яловичу печінку, перекласти її в сковороду і обсмажувати до напівготовності при періодичному помішуванні, не допускаючи пережарювання цього субпродукту.
Подрібнити необхідну кількість часникових зубчиків, додати їх до печінці, продовжити готування цих інгредієнтів ще п’ять хвилин на тихому вогні. Перекласти вміст сковороди в миску, остудити і гарненько пюрировать блендером, потім влити жир, який утворився в процесі смаження, насипати мелений перчик, додати вершки. Збити ще раз інгредієнти, насипати трохи цукрового піску і перемішати печінкову масу.
Влити в миску з пюрированной печінкою напівсолодке шампанське, збити інгредієнти до однорідного стану, після чого підготувати керамічну форму середнього розміру. Зсередини змастити цю ємність вершковим маслом, потім перекласти в неї приготовлений яловичий паштет, зверху викласти один або два лаврові листки.
Щільно закрити керамічний посуд харчовою фольгою або кришкою, поставити паштет в духовку і запікати приблизно півгодини при 190 градусах, як тільки закуска буде готова, прибрати її в якесь прохолодне місце на кілька годин.
Як тільки печінковий паштет повністю охолоне, його можна подавати до столу з тостами з білого хліба.