Класичний рецепт сирної паски.
Інгредієнти
Сир (жирний) – 1 кілограм | |
Яйце – 5 штук | |
Масло вершкове – 1 пачка | |
Вершки (нежирні) – 400 мілілітрів | |
Цукровий пісок – 200 г | |
Цукор ванільний – 1 чайна ложечка | |
Горіхи фундук – 100 г | |
Цукати – 100 г | |
Ізюм – 100 г |
Напевно, жоден великдень в Росії не обходиться без однойменного страви. Це блюдо дуже поширена в центральних і північних регіонах Росії. Саме про те як приготувати сирну паску ми Вам і розповімо.
Покроковий рецепт
Отже, почнемо приготування!
Дістаємо сир і м’ясорубку. Сир пропускаємо через м’ясорубку в глибоку миску. Далі размягчим в мікрохвильовці масло і додаємо його до сиру. Перемішуємо.
Дістаємо каструлю. Розбиваємо туди 5 яєць і насипаємо цукровий пісок. Збиваємо міксером, поступово додаючи вершки. Додамо ванільний цукор. Отриману масу поставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо на помірному вогні, не забуваючи помішувати приблизно протягом 5 хвилин. За цей час маса стане густою.
Після чого знімаємо каструлю з плити і трохи її остудимо. Фундук необхідно дуже дрібно порізати. Наріжемо цукати. Після чого додаємо горіхи, родзинки і цукати в сирну масу. Далі додаємо в сирну масу – масу з каструлі. Все дуже ретельно перемішуємо. Готово!
Дістаємо форму для паски. Застеляємо її марлею таким чином, щоб краї марлі звисали. Марлю необхідно скласти в 3 шари. Викладаємо отриману масу у форму. Краї марлі загортаємо. Саму форму для паски потрібно поставити в глибоку миску. Це потрібно для того, щоб стікала сироватка не на стіл, а в миску. Наверх також потрібно покласти вантаж. В такому стані ставимо великдень в холодильник на ніч.
З ранку розгортаємо нашу пасху. Перевертаємо форму. Марлю дістаємо і прибираємо. Сирна паска готова!
Ми бажаємо Вам приємного апетиту і гарного великодня!