Паста Карбонара з шинкою – це справжня італійська класика з доступних продуктів.
Інгредієнти
Шинка – 2 скибочки | |
Сир – 50 грам | |
Спагетті – 100 грам | |
Яйце – 1 штука | |
Сіль – за смаком |
Паста Карбонара – це страва італійської кухні. В цю пасту, найчастіше входить шинка, яйце і сир. Блюдо дуже ніжне, але при цьому, завдяки копченостям, пікантне. В оригінальному варіанті спагетті готується разом з сыровялеными свинячими щічками (гуанчили). Соус для пасти готується з яєць, сиру, солі і чорного перцю. Шинки в цьому рецепті можна замінити будь-якими копченостями: гуанчили, беконом, бекон або грудинкою.
Соус готується на сковороді вже знятої з вогню, від тепла гарячих спагетті. У класичному варіанті Карбонара готується на основі жовтків, але без вершків, як багато хто любить робити. Тим не менш, варіант з вершками багатьом припав до душі, у такому разі до яйцю варто додати 100 мл вершків.
Покроковий рецепт
Відварити спагетті в підсоленій киплячій воді, нарізати шинку кубиками.
Розбити в миску яйця, натерти сир, змішати яйце з сиром.
Шинку обсмажити на сковороді, додати до шинки спагетті. Вимкнути сковороду, до спагетті з шинкою додати яйце з сиром.
Приємного апетиту!