За класичним італійським рецептом можна приготувати ситну пасту з чебрецем і смаженими помідорами.
Інгредієнти
дрібні помідори – 600 г | |
тонкомолота сіль кам’яна – за смаком | |
сухе листя чебрецю – одна ч. ложка | |
спагетті – 350 г | |
рубаний часник або сухий – півтори ч. ложки | |
мелений чорний перець – за смаком | |
пармезан тертий – 70 г | |
кукурудзяна або оливкова олія – 30 мл | |
базилік свіжий – кілька листя |
Спагетті з ароматними травами, часником і помідорами по-італійськи
Покроковий рецепт
Згідно з інструкцією відварити спагетті в підсоленій киплячій воді. Потім підготувати велику сковороду і прогріти в ній якесь масло.
Нарізати невеликими кубиками помідори, перекласти їх у сковорідку, додати подрібнені сухе листя чебрецю і рубаний часник, обсмажувати ці компоненти в гарячому маслі на вогні середньої сили.
Готувати овочі при частому помішуванні протягом десяти хвилин. Потім в сковороду додати спагетті і гарненько перемішати. Тут же вимкнути вогонь.
Підготувати блюдо і перекласти на нього спагетті. Зверху посипати рубаним базиліком.
Подавати пасту з пряними травами і обсмаженими помідорами в гарячому вигляді до столу з тертим пармезаном. Приємного апетиту!