Пастила з сливи

Пастила з сливи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Сливи ретельно миємо й сушимо. Розрізаємо сливи навпіл і виймаємо кісточки.

Ставимо каструлю зі сливами на повільний вогонь і уварюють протягом 1 години, періодично помішуючи. Додаємо цукор.

Уварюють протягом півгодини до стану густого пюре.


Прибираємо готове пюре з вогню і даємо трохи охолонути. Тим часом включаємо духовку на 70 градусів і готуємо форму для випічки. Застеляємо пергаментом і злегка змащуємо олією, щоб потім пастила легше відійшла від паперу. Виливаємо пюре у форму для запікання і рівномірно розподіляємо шар. Він повинен бути не більше 1 сантиметра. Якщо буде більше 1 див., пастилу доведеться довше сушити. Відправляємо пастилу в духовку на 2-4 години. Потім виймаємо й даємо охолонути. Потім знову в духовку. І так повторюємо кілька разів. У підсумку на сушку має піти не менше 10 годин.


Пастила буде готова, коли повністю перестане липнути до рук. Відокремлюємо пастилу від паперу і нарізаємо квадратиками. Я не встигаю пастилу сервірувати, розлітається на ура. Дуже вже вона смачна! Приємного апетиту!