Для любителів смачної їжі і тих у кого не вистачає часу на її приготування.
Інгредієнти
Печінка яловича – 300-350 гр. | |
Яйце – 1 шт. в тісто + 1 для посипання | |
Борошно – 4-5 ст. л. | |
Молоко – 300-350 мл | |
Масло рослинне – 1 ст. л. в тісто + 1 ст. л. для смаження | |
Сіль, перець – за смаком | |
Майонез – для промазки коржів | |
Часник – 3 зубчики |
Не буду знову писати про корисність говяжей та й не тільки говяжей, а і будь-який інший печінки, просто хочу запропонувати дуже простий рецепт печінкового тортика. Стане різноманітністю до вечері або прикрасить святковий стіл. Завдяки тому, що коржі виходять тонкими, їх кількість буде близько 7-8 шт. в готовому блюді. Дуже смачне поєднання з домашнім майонезом, рецепт якого знайдете в ,,Моїх рецептах,,.
Покроковий рецепт
Перекрутити печінку через м’ясорубку або подрібнити блендером, попередньо зрізавши жилки, плівку не знімаємо.
Додати до печінки яйце, молоко, посолити і поперчити. Всю суміш добре збити віночком.
Додаємо борошно і продовжуємо вимішувати, вливаємо ложку рослинної олії. Тісто має вийде, як на млинці, не густе.
На прогріту з рослинною олією сковорідку виливаємо порцію тіста і смажимо з двох сторін по 2 хвилинки наші коржики.
Збираємо наш торт. Попередньо в майонез додаємо натертий часник і перемазываем по черзі печінкові млинці.
Одне яйце зварити і зверху на останній промазанный корж потерти його на дрібній тертці. Дати просочитися мінімум пів години в холодильнику, але в ідеалі ніч.
Приємного апетиту!