Ця домашня випічка користувалася величезною популярністю ще в радянські часи, а рецепт розсипчастих горіхових куточків був практично у кожної господині.
Інгредієнти
несолоне масло вершкове – 70 г охолоджене | |
солодкий конфітюр або повидло – три ст. ложки | |
розпушувач – половина ч. ложки | |
цукровий пісок, ванільний для тіста – один пакетик | |
цукровий пісок, ванільний в горіхову начинку – один пакетик | |
горіхи волоські – 230 г очищені | |
високоякісне борошно пшеничне – 160 г просеянная | |
відфільтрована вода – три ст. ложки | |
несолоне масло вершкове – 120 г для начинки | |
дрібний цукровий пісок – 65 м і 120 г для тесту і в горіхову начинку | |
сире добірне яйце куряче – 1 штука |
Для приготування цього горіхового ласощі знадобиться конфітюр, який повинен бути приготований тільки з солодких плодів, а якщо не вдалося його знайти, то замість нього можна використовувати просто густе повидло.
Покроковий рецепт
Спочатку потрібно приготувати тісто для цієї домашньої випічки, а для цього в миску помістити ванільний цукор-пісок, а також звичайний цукор в необхідній кількості і додати розпушувач. Все перемішати, потім в центрі борошняної суміші створити поглиблення, в яке слід розбити куряче сире яйце, перемішати все. Нарізати маленькими кубиками охолоджене вершкове масло, викласти його до інших компонентів, потім замісити тісто дуже щільної консистенції, перекласти його в пакет і відправити в холодильну камеру.
Поки тісто знаходиться в холодильнику, можна зайнятися приготуванням начинки для горіхових куточків, а для цього в каструльку невеликого розміру насипати залишилися сипучі компоненти, потім додати вершкове масло несолоне, влити трохи відфільтрованої води. Поставити каструльку на тихий вогонь і при постійному помішуванні прогрівати всі інгредієнти, а поки вони прогріваються, дрібно порубати очищені волоські горішки. Пересипати подрібнені горіхи в каструльку до інших компонентів, ще раз перемішати, після цього підготувати деко, який зсередини потрібно змастити маслом, присипати невеликою кількістю борошна.
Потім охолоджене тісто розкачати в тонкий прямокутник, перекласти цей пласт на деко, змастити рівномірно повидлом. Зверху розкласти горіхову начинку, розподілити її як можна рівномірніше, поставити деко з заготівлею в духовку і запікати хвилин п’ятнадцять горіхове ласощі при двохстах градусах.
Як тільки горіхова випічка повністю приготується, нарізати її прямокутниками, потім остудити і подавати відразу до столу.