Відмінне доповнення до прекрасного чаювання.
Інгредієнти
яйце – 1 шт. | |
молоко – 1 ст. л. | |
рослинна олія – 1 ст. л | |
борошно – 130 гр. | |
цукор – 2 ст. л | |
разрызлитель – 0.5 ч. л |
Затяжне печиво просто, а головне швидко готується. Тісто не вимагає витримки і тривалої вимішування. Крім того такий варіант печива один з найбільш економічних, при цьому воно рідко встигає охолонути так як з’їдається зазвичай прямо з дека. Для приготування потрібно одне яйце, 130 гр. пшеничного борошна, по одній столовій ложки рослинного масла і молока, 0.5 чайної ложки розпушувача.
Покроковий рецепт
Для початку необхідно рідкі інгредієнти з’єднати з цукром, вимішати до однорідної маси. Потім в тісто додати половину необхідної кількості борошна і розпушувачем. Замісити тісто.
Далі перекласти тісто на поверхню, де його буде зручно працювати. Посипати що залишилася борошном і руками замісити м’яке неприлипающее тісто.
При необхідності можна додати більше борошна. Тісто виходить м’яким, з ним зручно і приємно працювати. Ті то розкачати товщиною 2-3 см не більше.
Вирізати печиво будь-якої форми і перекласти їх на деко.
Кожне печиво необхідно проколоти в декількох місцях виделкою. Випікати в розігрітій духовці не більше 10-15 хвилин.
Якщо печиво перетримати в духовці воно вийде занадто жорстким. Готове печиво злегка посипати цукровою пудрою.