Перепела з запеченими яблуками

Перепела з запеченими яблуками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Покроковий рецепт

Зробити соус: вичавити сік з апельсина, змішати його з соєвим соусом. Додати тертий або дрібно нарізаний імбир і шматочки червоного перцю.

Замаринувати в соусі тушки перепелів (близько 2-х годин).

Яблука нарізати кружечками, товщиною 3-4 см, вирізати серцевину, збризнути лимонним соком (щоб вони не потемніли).

Обсмажити на сковороді на вершковому маслі з обох сторін.

Смажені яблука викласти на деко, присипати цукром або цукровою пудрою, запекти в духовці до карамельної скоринки при температурі 160 С.

Кожну тушку перев’язати ниткою, щоб ніжки і крила щільно прилягали до тіла птиці. Укласти в пароварку і готувати на пару 15-20 хвилин. Для аромату можна покласти в пароварку шкірку від решти апельсина і яких-небудь, за своїм бажанням, прянощів (гвоздика, кардамон або розмарин…).

Потім перепелів дістати, зняти нитки. У сковороду налити олію і обсмажити на ньому часник і імбир. Після ароматизації олії часник і імбир витягнути і на цьому маслі обсмажити перепелів до золотистого кольору (час смаження займає 3-5 хвилин).

На тарілку викласти готові тушки перепелів. Сервірувати тарілку запеченими яблуками. Приємного апетиту!