Фаршировані перці – недороге, але дуже смачна страва. Більше того, щоб насититися, досить одного або двох перців – це ситне блюдо.
Інгредієнти
Болгарський перець – 1 кг. | |
Свиняче м’ясо – 500 гр. | |
Рис – 1 скл. | |
Цибуля – 2 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Помідор – 1 шт. | |
Томатна паста – 1 ст. л. |
У літній час приготувати перець не складе праці. Для його приготування можна використовувати різне м’ясо: свиняче, куряче, качине, кроляче. Смачно з будь-яким м’ясом. Якщо використовувати перець з товстими стінками, тоді потрібно буде його варити трохи довше. Я зазвичай готую з жовтого перцю.
Покроковий рецепт
М’ясо і одну цибулину перемелюю на м’ясорубці.
З перцю видаляю ніжки і насіння.
Рис заливаю водою і 10 хвилин варю на маленькому вогні. Напівготовий рис додаю до фаршу, солю і перчу всю масу.
Наповнюю кожен перець підготовленим фаршем і викладаю його в каструлю.
Ще одну цибулину ріжу, тру моркву на тертці і висипаю овочі в сковороду. Туди ж ріжу помідор і додаю томатну пасту. Всі пережариваю.
У каструлю з перцями наливаю води, щоб вона повністю покрила його. Готову піджарку висипаю в каструлю. Щоб перець не піднімався, поверх нього ложу неглибоку тарілку, яка буде притискати перці. Протягом 1 години варю фарширований перець. Якщо використовується куряче м’ясо, тоді час варіння можна зменшити до 45 хвилин.
Готовий перець можна подавати зі сметанною або майонезом. Фарширований овоч можна їсти без бульйону, в якому він варився. Ми ж любимо рідина, тому подаємо його в глибоких тарілках.