Перлова каша з мясним соусом і вяленими томатами

Перлова каша з мясним соусом і вяленими томатами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Перед відварюванням перлової крупи потрібно обов’язково її промити, при чому кілька разів. Мити потрібно інтенсивно. Тим самим ми вимиваємо зайвий крохмаль із зерен і каша вийде розсипчастим. Також,є в цей час зливаються з водою залишилися лусочки від ячменю. Після того , як крупа пормыта, заливаємо її холодною водою і даємо постояти 30 хв.





В цей час каструлю з 4 склянками води ставимо на плиту. додаємо у воду пряні трави (материнка, чебрець і шавлія), адыгейскую сіль(зі спеціями) і мелений чорний перець. Кип’ятимо воду зі спеціями і додаємо туди 2 склянки перловки. Доводимо до кипіння, прикручуємо нагрівання і тушкуємо кашу на повільному вогні під закритою кришкою 20 хв.


В цей час готуємо продукти для соусу. Свинину ріжемо невеликими шматочками, гриби ( у мене печериці) шаткуємо тонкими скибочками, ріпчасту цибулю подрібнюємо соломкою.








На сковороду наливаємо 3 ст. л. соняшникової олії, розігріваємо і додаємо цибулю. Обсмажуємо до золотистого кольору цибулю і додаємо свинину. Обсмажуємо її на середньому вогні. У той час поки готується м’ясо подрібнюємо в’ялені помідори ( у мене вони власного приготування в часниковому маслі) і додаємо їх в м’ясо. Обсмажуємо всі інгредієнти і додаємо порізані шампіньйони. Тушкуємо всю суміш близько 10 хв. В кінці смаження додаємо 100 мл курячого бульйону (у мене заморожені кубики бульйону-варю міцний курячий бульйон і заморожую його у формі для льоду) . Тушкуємо ще 15 хв, прикрутивши нагрівання.




В цей час крупа готова, пересипаємо її в глибоку чашу. Додаємо кілька шматочків вершкового масла. Запарюємо кашу, накриваючи листом фольги. Даємо постояти 15 хв, перемішуємо.


Для того щоб каша не остигала ,пересипаємо її в глиняний горщик. Подаємо крупу поливаючи м’ясним соусом з грибами. Їмо разом зі свіжими овочами.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!