В італійській кухні велика кількість різних закусочних страв. Одним з таких страв є эрбаццоне. Эрбаццоне – це закусочний пиріг.
Інгредієнти
Листкове бездріжджове тісто – 250 грам | |
Сир пармезан – 30 грам | |
Рікотта – 300 грам | |
Шпинат (заморожений – 400 грам | |
Яйця – 1 штука | |
Борошно пшеничне – невелика кількість | |
Масло вершкове – невелика кількість | |
Горіх мускатний – трохи | |
Сіль/перець – за смаком |
В італійській кухні велика кількість різних закусочних страв. Одним з таких страв є эрбаццоне. Як не дивно, эрбаццоне – це закусочний пиріг. Він має велику популярність в Італії. Ми просто не можемо не розповісти про рецепт приготування цієї страви.
Покроковий рецепт
Дістаємо сковороду. На неї викладаємо заморожений шпинат. Додаємо на сковорідку невелику кількість води і ставимо на плиту. Тушкувати близько 10 хвилин. Далі віджимаємо міститься в шпинаті воду і ріжемо його.
Далі візьмемо глибоку миску. У неї покладемо сир рікотта і порізаний шпинат, розбиваємо яйце.
Далі на дрібній тертці натираємо сир пармезан. Додаємо натертий пармезан. Додаємо сіль і перець за смаком. Додаємо невелику кількість мускатного горіха. Перемішуємо ретельно до однорідного стану.
Далі беремо форму для запікання. Змащуємо її маслом трохи посыпим пшеничним борошном. Викладаємо тісто. Сформуємо бортики. Висота бортів повинна бути приблизно в два пальці. За допомогою вилки робимо проколи по всій поверхні тіста.
Далі викладаємо отриману трохи раніше масу. Розрівнюємо її і ставимо форму в духовку. Випікати пиріг эрбаццоне необхідно в духовці, яка розігріта до температури 180 градусів за Цельсієм. Готується эрбаццоне протягом півгодини.
Після закінчення зазначеного вище часу пиріг эрбаццоне готовий до вживання!