Пиріг Крамбль з малиною

Пиріг Крамбль з малиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

На сьогодні я пропоную простий рецепт – крамбль з малиною.

Інгредієнти

Вершкове масло – 200 г (можна замінити маргарином для випічки)
Цукор – 200 г
Яйця курячі – 1 шт.
Ванілін – 5 г (або ванільний цукор – 1 пакет)
Борошно – 400 г
Розпушувач – 1 чайна ложка
Малина – 400 г

Як приготувати Пиріг Крамбль з малиною

Він же – пісочний пиріг з крихтою, який не вимагає особливої майстерності і вміння. Тісто ідентично рубленному тесту, але більш ніжне пісочне. Масло і цукор беремо 1:1. Головне в цьому рецепті, так як тісто пісочне, не перетримати його в духовці. Інакше пиріг вийде жорстким. Малину можна замінити будь-по сезону ягодою або варенням. Бажаю удачі з тестом і смачного пирога! З нетерпінням чекаю ваших відгуків!

Покроковий рецепт

Розігріти духовку до 180 С.
Приготувати пісочне тісто для пирога.
200 г вершкового масла розтерти з 200 г цукру піску і ваніліном (або ванільним цукром). Додати 1 куряче яйце, перемішати лопаткою (руками краще цього не робити, щоб масло не тануло).

Потім додати 1 чайну ложку розпушувача і 400 г просіяного борошна вищого сорту (борошно краще додайте частинами, так як, в залежності від борошна, може знадобитися менше). Швидко замісіть руками тісто (робити це потрібно швидко, щоб масло в тесті не розтануло). Тісто не повинно бути однорідної структури. Порада: якщо ви відчуваєте, що масло «потекло», не додавайте ще борошна (так як корж може вийти жорстким), краще приберіть чашу в холодильник на 10 хвилин. А через 10 хвилин дістаньте чашу з тестом і продовжите заміс.

Готове тісто візуально розділити на 3 частини. 2/ 3 частиною тіста вистелити форму, розподіливши його по дну і стінкам (придавлюючи). Зробити «проколи» вилкою на тесті і поставити в холодильник на 30 хвилин (можна в морозилку на 10-15 хвилин). Потім поставити основу випікатися на 15 хвилин у духовку при температурі 180 градусів. Я при випічці основи корж завжди накриваю пекарської папером, так як в подальшому ми ще раз будемо запікати вже весь пиріг (з начинкою) і він може вийти занадто жорстким, а тісто коричневим.

З решти тіста зробити руками крихту. Поки випікається корж, прибрати пісочну крихту в холодильник.

На випечений корж викласти малину (якщо ви вирішили використовувати іншу, більш кислу ягоду, то присипте зверху цукровою пудрою).

Зверху розподілити крихту (вже не придавлюючи). Випікати пиріг при температурі 180 С ще 20 хвилин.

Готового пирога дати трохи охолонути. Зверху присипати цукровою пудрою, Прикрасити ягідками. Пісочний пиріг з крихтою і малиною готовий!

Нарізати пиріг на порції. І вам шматочок :-).
Пригощайтеся! Приємного чаювання!