Пиріг на кефірі Зимова вишня

Пиріг на кефірі Зимова вишня – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це зимовий пиріг з цільнозерновий борошна і припасеної з літа замороженої вишні підійде навіть для тих, хто боїться набрати зайві кілограми.

Інгредієнти

Обойне борошно пшеничне – 250 гр.
Кефір будь-якої жирності – 50 мл
Олія рослинна (соняшникова чи оливкова) – 50 мл
Цукор – 150 гр.
Яйце – 1 шт.
Розпушувач – 1 ч. л.
Сіль – 1/3 ч. л.
Вишня без кісточок – 400 гр.
Крохмаль – 2 ст. л. з гіркою

Як приготувати Пиріг на кефірі “Зимова вишня”

Хто сказав,що не можна їсти пироги і залишатися стрункою?! Ось приклад корисної і смачної випічки.

Покроковий рецепт

Висипаємо В миску борошно,50 гр.цукру,розпушувач і сіль,перемішуємо і відразу додаємо масло,кефір і яйце.


Починаємо ретельно вимішувати. Тісто повинне вийти гладке,еластичне,трохи липке та м’яке (якщо вийшло занадто щільне, додаємо трохи водички або кефіру)
Накриваємо тісто плівкою і прибираємо в бік.



Поки тісто відпочиває займемося начинкою.
У каструльці змішуємо вишню, решта 100 гр. цукри і крохмаль. Ставимо на вогонь і ,постійно помішуючи, варимо до стану густого киселю. Знімаємо з вогню, даємо охолонути.



Поки остигає начинка, повертаємо з посилання тісто,ділимо приблизно на 3 частини. Одну третину прибираємо в бік (з неї потім будемо робити смужки ) а з 2 частин розкачуємо корж ,у мене форма діаметром 26 див товщина пласта вийшла 0,5 див. Викладаємо у змащену маслом форму і розподіляємо так, щоб вийшли невеликі бортики

Ставимо нашу основу без начинки в розігрітий до 220-240 градусів духовку.на 5-7 хвилин. Інакше волога начинка не дасть коржу піднятися і пропектися. На фото видно ,що корж за цей час збільшився в об’ємі. Дістаємо і даємо трохи охолонути

Тим часом розкачуємо тісто і нарізаємо смужки.

Тепер викладаємо начинку на корж,вирівнюємо і прикрашаємо наш пиріг смужками


Останній крок,ставимо на 20 хвилин у духовку. І ось наш пиріг готовий! Чекаємо коли охолоне,щоб начинка загусла. Можна за бажанням прикрасити кокосовою стружкою або горіховою крихтою.
Приємного чаювання!