Це зимовий пиріг з цільнозерновий борошна і припасеної з літа замороженої вишні підійде навіть для тих, хто боїться набрати зайві кілограми.
Інгредієнти
Обойне борошно пшеничне – 250 гр. | |
Кефір будь-якої жирності – 50 мл | |
Олія рослинна (соняшникова чи оливкова) – 50 мл | |
Цукор – 150 гр. | |
Яйце – 1 шт. | |
Розпушувач – 1 ч. л. | |
Сіль – 1/3 ч. л. | |
Вишня без кісточок – 400 гр. | |
Крохмаль – 2 ст. л. з гіркою |
Хто сказав,що не можна їсти пироги і залишатися стрункою?! Ось приклад корисної і смачної випічки.
Покроковий рецепт
Висипаємо В миску борошно,50 гр.цукру,розпушувач і сіль,перемішуємо і відразу додаємо масло,кефір і яйце.
Починаємо ретельно вимішувати. Тісто повинне вийти гладке,еластичне,трохи липке та м’яке (якщо вийшло занадто щільне, додаємо трохи водички або кефіру)
Накриваємо тісто плівкою і прибираємо в бік.
Поки тісто відпочиває займемося начинкою.
У каструльці змішуємо вишню, решта 100 гр. цукри і крохмаль. Ставимо на вогонь і ,постійно помішуючи, варимо до стану густого киселю. Знімаємо з вогню, даємо охолонути.
Поки остигає начинка, повертаємо з посилання тісто,ділимо приблизно на 3 частини. Одну третину прибираємо в бік (з неї потім будемо робити смужки ) а з 2 частин розкачуємо корж ,у мене форма діаметром 26 див товщина пласта вийшла 0,5 див. Викладаємо у змащену маслом форму і розподіляємо так, щоб вийшли невеликі бортики
Ставимо нашу основу без начинки в розігрітий до 220-240 градусів духовку.на 5-7 хвилин. Інакше волога начинка не дасть коржу піднятися і пропектися. На фото видно ,що корж за цей час збільшився в об’ємі. Дістаємо і даємо трохи охолонути
Тим часом розкачуємо тісто і нарізаємо смужки.
Тепер викладаємо начинку на корж,вирівнюємо і прикрашаємо наш пиріг смужками
Останній крок,ставимо на 20 хвилин у духовку. І ось наш пиріг готовий! Чекаємо коли охолоне,щоб начинка загусла. Можна за бажанням прикрасити кокосовою стружкою або горіховою крихтою.
Приємного чаювання!