Рецепт пирога на слоенном тесті в класичних традиціях французької кухні – з блакитним сиром і грушею. Але соус у нас буде незвичайний – сирний.
Інгредієнти
Листкове тісто – 300 г | |
Сир – 150 г | |
Молоко – 50 мл | |
Сир з блакитною цвіллю – 150 г | |
Груша – 1 шт. |
Коли часу на підготовку дуже мало, а хочеться чогось оригінального і вишуканого, нам на допомогу приходять напівфабрикати з магазину. Особливо це стосується тесту. Адже готувати листкове тісто в домашніх умовах досить трудомісткий і витратний за часом процес. А з купленого тесту можна приготувати шедевр в мить ока.
Покроковий рецепт
1. Підготувати всі інгредієнти. Тісто розморозити і нарізати на потрібну кількість шматків. У мене вийшло три.
2. Сир розтерти з молоком до однорідної консистенції, посолити. Якщо маса виходить дуже густою, додати ще трохи молока.
3. Груші помити, висушити паперовим рушником і нарізати на дуже тонкі скибочки.
4. Сир з блакитною цвіллю нарізати на шматочки. Якщо сир дуже м’який, то порвати руками, як виходить.
5. Тісто проколоти виделкою і поставити в духовку на 10-15 хвилин для попереднього запікання, щоб під начинкою тісто не відвологло. Дістати з духовки, змастити коржі сирною масою.
7. Розкласти по колу скибочки груші.
8. Розкласти шматочки сиру. Поставити пироги в духовку на 20 хвилин.
9. Дістати пироги і подати гарячими.