Пиріг з ірискою і сухофруктами під ганашем

Пиріг з ірискою і сухофруктами під ганашем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сьогодні пропоную вам спекти чудовий гарний і смачний пиріг під товстим шаром шоколаду :-).

Інгредієнти

Для тіста:
Борошно – 200 г
Вершкове масло – 100 г
Яйця курячі – 1 шт (або 5 столових ложок крижаної води)
Сіль – щіпка
Для начинки:
Вершки – 300 мл (не менше 30 %)
Цукор – 120 г
Лікер – 3 столові ложки (апельсиновий)
Кизил – 80 г
Чорнослив – 80 г
Курага – 80 г
Лайм – 80 г (сухофрукт)
Для ганаша:
Вершки – 100 мл (не менше 30%)
Вершкове масло – 30 г
Шоколад – 100 г (гіркий )

Як приготувати Пиріг з ірискою і сухофруктами під ганашем

Сьогодні вже 1-е грудня, перший день зими! Вітаю Вас дорогі мої! Ждемс все снігу і звичайно наближається Нового року :-)!

Він дійсно надзвичайно смачний! Начинка – вершкова іриска з різними сухофруктами. Ви можете поекспериментувати і додати цукати або цілі/мелені горішки. Я ж, незабаром, дуже хочу спробувати приготувати такий пиріг з горішками. Як зроблю, поділюся рецептом ;-).

Покроковий рецепт


Інгредієнти для тіста і начинки.

Приготувати основу для пирога з рубленого листкового тіста. Як це зробити… Порубати холодне масло і борошно. Додати трохи солі для еластичності тіста. Рубану крихту зібрати гіркою, в центрі зробити колодязь, вбити 1 яйце (або додати крижану воду). Замісити тісто. Подивіться тут докладний приготування рубленого листкового тіста з покроковими фотографіями. Тісто розподілити по формі, сформувавши бортики висотою 2 -2,5 см, наколоти виделкою, прибрати в холодильник на 15 хвилин. Потім тісто вистелити пергаментним папером, викласти вантаж і випікати в заздалегідь розігрітій духовці 15 хвилин, накривши зверху папером для випічки.

Сухофрукти добре промити, нарізати шматочками. Перекласти нарізаний кизил, курагу, чорнослив і лайм у глибоку чашу, залити 3-ма столовими ложками апельсинового лікеру, відставити на 30 хвилин. У мене 4 види сухофруктів, ви можете замінити і покласти свої улюблені.

Приготувати іриску.
У глибоку каструлю (бажано з товстим дном) вилити вершки, додати масло і цукор.

Варити на сильному вогні, весь час помішуючи, до загустіння маси. Вогонь вимкнути.

Додати сухофрукти, перемішати.

Викласти начинку на готову основу, розрівняти, відкласти в сторону.

Приготувати ганаш (шоколадний крем).
Наламати шоколад, залити гарячими вершками, перемішати до отримання гладкої однорідної консистенції.

Залити пиріг шоколадним кремом.

Розрівняти. Остудити пиріг з ірискою і сухофруктами в холодильнику (приблизно 2 години).

Пиріг з ірискою і сухофруктами під ганашем в розрізі.

І вам шматочок! Пригощайтеся!