Для того, щоб приготувати тісто, змішайте у великій чашці яйця, сіль, молоко, рослинне масло розтоплене сало. Потім потроху додавайте борошно, щоб вийшло м’яке, пластичне тісто (masa blanda). Ви дізнаєтесь, що тісто готове, коли воно перестане приставати до пальців, але буде ще досить вологим. Дуже швидко вимісіть тісто, і нехай вона постоїть, поки ви будете варити восьминога і готувати іншу начинку для пирога. Наповніть жароміцну каструлю з кераміки або скла киплячою водою і киньте в неї лаврове листя. Візьміть восьминога за щупальце і 3-4 рази поспіль опускайте його у воду (яка повинна продовжувати сильно кипіти) до тих пір, поки восьминіг не скрутиться. Як тільки це відбудеться, опустіть його в воду і варіть приблизно півгодини. Ближче до кінця варіння злегка посоліть. Вийміть восьминога, дайте йому охолонути, а потім наріжте маленькими шматочками. Тим часом дуже обережно підсмажте цибулю на рослинній олії, накривши сковороду кришкою і стежачи за тим, щоб він не підрум’яниться. Додайте помідори і теж обсмажте. Потім покладіть в сковороду червоний перець і шматочки восьминога і продовжуйте готувати ще 10-15 хвилин.
Перш ніж використовувати отриману суміш, дайте їй охолонути. Тісто для пирога розділіть на дві частини. Візьміть широкий і дрібний лист — наприклад, круглий, діаметром 30 см, або прямокутний, розміром 25 на 32 див. Злегка змастіть деко олією. Розкачати половину тіста, так щоб воно покрило дно дека. Покладіть розкатане тісто в деко, так щоб воно частково заходило за краї. На тісто викладіть начинку. Розкачайте тісто, щоб зробити верхню частину пирога, і покладіть його поверх начинки, скріпіть краї тіста, щоб щільно запечатати пиріг зі всіх сторін. Запікайте пиріг в помірно нагрітій духовці, яку попередньо прогрійте до температури 180°С (рівень 4), приблизно 30 хвилин, до тих пір, поки він не стане золотисто-коричневим.