Для любителів домашніх млинців пропонується рецепт з використанням такого кисломолочного продукту як кефір. Млинці з запропонованим рецептом виходять з ніжною структурою і пишними.
Інгредієнти
Кефір – 2 склянки | |
Сода – 0,5 ч. ложки | |
Цукор – 2 ст. ложки | |
Сіль – 1 ч. ложка | |
Яйце – 2 штуки | |
Борошно – 1 склянка | |
Масло рослинне – 3 ст. ложки |
Щоб спекти пишні млинці на кефірі, підготуйте містку миску, в якій вам буде сподручно з’єднувати і перемішувати інгредієнти, щоб отримати млинцеве тісто. Зверніть увагу, що кефір для тесту повинен бути кімнатної температури. Краще заздалегідь дістати продукт з холодильника або ж на малому вогні підігріти його перед реалізацією рецепта. Крім миски також потрібно віночок, сито, ополоник, лопатка для перевертання готових блінков, сковорода-млинниця.
Покроковий рецепт
Отже, в миску переливаємо кефір кімнатної температури. Підсипаємо у кефір соду у заявленій кількості, солодкий інгредієнт – цукор. Солимо (приблизно 1 чайна ложка без гірки). Перемішуємо інгредієнти.
Слідом розбиваємо пару курячих яєць в кефір.
Інгредієнти тепер слід перемішати, скориставшись віночком. Суміш повинна вийти однорідною.
В отриману суміш з кефіру і яєць підсипаємо невеликими частинами борошно, яку рекомендується просіяти.
Вмішуємо в суміш борошно до отримання млинцевого тіста без грудок. У готове тісто доливаємо трохи рослинного масла. Ще раз перемішуємо.
Сковороду змащуємо жиром (або маслом). Тісто зачерпываем ополоником, розподіляємо його по всій поверхні добре прогрітій сковороди. Млинці на кефірі печемо з двох сторін на помірному вогні приблизно по 1,5 хвилинки з кожного боку. Апетитні млинці з повітряної структурою готові! Подаємо їх до столу зі сметаною, варенням або джемом! Приємної трапези!