Пишні млинці на кефірі

Пишні млинці на кефірі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для любителів домашніх млинців пропонується рецепт з використанням такого кисломолочного продукту як кефір. Млинці з запропонованим рецептом виходять з ніжною структурою і пишними.

Інгредієнти

Кефір – 2 склянки
Сода – 0,5 ч. ложки
Цукор – 2 ст. ложки
Сіль – 1 ч. ложка
Яйце – 2 штуки
Борошно – 1 склянка
Масло рослинне – 3 ст. ложки

Як приготувати Пишні млинці на кефірі

Щоб спекти пишні млинці на кефірі, підготуйте містку миску, в якій вам буде сподручно з’єднувати і перемішувати інгредієнти, щоб отримати млинцеве тісто. Зверніть увагу, що кефір для тесту повинен бути кімнатної температури. Краще заздалегідь дістати продукт з холодильника або ж на малому вогні підігріти його перед реалізацією рецепта. Крім миски також потрібно віночок, сито, ополоник, лопатка для перевертання готових блінков, сковорода-млинниця.

Покроковий рецепт

Отже, в миску переливаємо кефір кімнатної температури. Підсипаємо у кефір соду у заявленій кількості, солодкий інгредієнт – цукор. Солимо (приблизно 1 чайна ложка без гірки). Перемішуємо інгредієнти.

Слідом розбиваємо пару курячих яєць в кефір.

Інгредієнти тепер слід перемішати, скориставшись віночком. Суміш повинна вийти однорідною.

В отриману суміш з кефіру і яєць підсипаємо невеликими частинами борошно, яку рекомендується просіяти.

Вмішуємо в суміш борошно до отримання млинцевого тіста без грудок. У готове тісто доливаємо трохи рослинного масла. Ще раз перемішуємо.

Сковороду змащуємо жиром (або маслом). Тісто зачерпываем ополоником, розподіляємо його по всій поверхні добре прогрітій сковороди. Млинці на кефірі печемо з двох сторін на помірному вогні приблизно по 1,5 хвилинки з кожного боку. Апетитні млинці з повітряної структурою готові! Подаємо їх до столу зі сметаною, варенням або джемом! Приємної трапези!