Пишні, ароматні млинці з соковитими шматочками яблука і корицею. Тісто готується на кефірі яйця не додаються. Такі смачні оладки навіть при повторному розігріванні, і вони не втрачають своєї пишноти.
Інгредієнти
Борошно – 0,5 банку | |
Кефір – 0,5 л. | |
Яблуко – 1 шт. | |
Сода – 1 ч. л. | |
Сіль – 0,5 ч. л. | |
Цукор – 2 ст. л. для тих, хто любить якнайсолодше можна додати 3 ст. л. | |
Кориця – 1/3 ч. л. | |
Ванілін – 1/4 ч. л. |
Пишні, ароматні млинці з соковитими шматочками яблука і корицею. Тісто готується на кефірі яйця не додаються. Такі смачні оладки навіть при повторному розігріванні, і вони не втрачають своєї пишноти.
Покроковий рецепт
Кефір підігріти до температури 40 С. Борошно просіяти.
Додати в неї сіль, цукор. Перемішати.
Всипати соду, корицю і ванілін. Перемішати.
Яблуко очистити від шкірки і вирізавши коробочку нарізати маленьким кубиком.
Влити в борошно підігрітий кефір, розмішати вінчиком, контролюючи щоб не залишилося грудочок борошна.
Покласти в тісто яблука, перемішати і накрити ємність кришкою. Більше тісто не чіпати і не розмішувати. Залишити на 30 хв. За цей час мука повинна розбухнути, а сода вступити в реакцію з кислотою, яка містилася в кефірі. У результаті тісто підніметься і стане більш ніжним. Щоб процес йшов швидше ємність з тістом можна поставити в тепле місце.
Перевернути оладки і при смаженні другій стороні сковороду кришкою вже не накривати, щоб випічка не відсирів.
Подавати зі сметаною, згущеним молоком або варенням.