Ароматні, м’які, пишні паляниці – найкращий сніданок для дорослого або дитини. Печуть оладки на сковороді. Їдять з будь солодкою начинкою: варення, мед, згущене молоко і т. д.
Інгредієнти
Борошно пшеничне – 175 гр. | |
Кефір – 250 мл | |
Яйце куряче – 1 шт. | |
Сіль – 1/4 ч. л. | |
Цукровий пісок – 1 ст. л. | |
Сода – 1/3 ч. л. | |
Олія – для смаження |
Печуть оладки на молоці, кефірі або сироватці. У тісто додають яйця, цукор, сіль, соду і борошно. Приготувати тісто нескладно і недовго, печуться оладки не довше 2-х хвилин. Тому ароматні і ситні оладки можна швидко і легко приготувати на сніданок.
Покроковий рецепт
Кефір потрібно вийняти з холодильника заздалегідь, щоб він був кімнатної температури. Також можна підігріти кефір, опустивши посуд в гарячу воду. У кефір додати цукровий пісок і сіль. Перемішати.
Вбити куряче яйце і знову перемішати.
Борошно просіяти в окрему миску і з’єднати з содою.
Всипати борошно в чашу з кефіром і замісити тісто. Вимішувати тісто потрібно ретельно і якомога довше, оскільки перед випічкою заважати його не можна, інакше вироби не вийдуть пишними.
Накрити чашу з тістом рушником і залишити хвилин на 20-30.
Випікати оладки з двох сторін на звичайній сковороді або блиннице з невеликою кількістю розігрітого масла. Викладати столовою ложкою, обережно взявши тісто у краї посуду. Пам’ятайте, що перемішувати тісто перед випіканням не можна.
Ароматні пишні оладки подавати з будь-якою солодкою начинкою, сметаною або свіжими ягодами. Приємного апетиту.