Даний рецепт дуже простий у приготуванні, адже основа – звичайний розсіл. Цей інгредієнт знайдеться на кухні кожної поважаючої себе куховарки.
Інгредієнти
Розсіл (будь-який) – 2 склянки Розсіл від огірків, помідор або інший консервації | |
Цукор – 2,5 склянки | |
Сіль – Щіпка | |
Сода – 2,5 ч. ложки | |
Соняшникова олія – 18 стіл.ложок Обов’язково 18! | |
Борошно – 4 склянки |
Печиво – борошняний виріб, яке подають порційно. З’явилося печиво майже в той же час, що і хліб. Виділяють кілька видів печива: цукрове, здобне і сухе. У нашому сучасному світі можна зустріти тисячі сортів печива: від найсолодших до самих солоних, без нічого і з різноманітними начинками. Печиво люблять усі, від малого до великого!
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти. Вилити в глибоку посуд 2 склянки розсолу без домішок і приправ.
У розсіл, додати 2 склянки цукру і дрібку солі. Перемішати все до ПОВНОГО розчинення цукру і солі. Повинна вийде рідина однорідної консистенції.
В нашу ємність додаємо рівно 18 столових ложок олії. Печиво буде дуже м’яким і легким.
Тепер прийшов час соди. Додаємо приблизно 2.5-3 чайних ложки в розсіл з маслом. Починаємо активно перемішувати до реакції. Повинна з’явитися піна і невелику шипіння.
Під час реакції розсолу з содою (видно піна на фото) висипаємо потроху борошно. Склянку борошна висипали – завадили, і ще, і ще.
Тепер вимішуємо тісто: спочатку ложкою, а потім руками на столі або дошці. Тісто не повинно прилипати до рук, і не повинно бути дуже тугим. Тісто потрібно розділити на 2 частини.
Розкачуємо одну з частин приблизно 1 см завтовшки. Багато борошна не використовуйте, трошки присипайте, і все. Якщо хочете тонкі нотки, то й тісто катайте тонший.
Видавлюємо печиво формами або звичайним склянкою. Змащуємо деко олією. Викладаємо печиво на деко і проколюємо кожну печеньку виделкою (так вони будуть пишніше). Ставимо в піч 150 градусів на 20-30 хвилин.
Перевіряємо готовність зубочисткою. Рум’яне викладаємо печиво, даємо охолонути і мажемо все олією. Можна посипати пудрою для краси. Приємного апетиту!