Пісне печиво на розсолі

Пісне печиво на розсолі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати всі інгредієнти. Вилити в глибоку посуд 2 склянки розсолу без домішок і приправ.

У розсіл, додати 2 склянки цукру і дрібку солі. Перемішати все до ПОВНОГО розчинення цукру і солі. Повинна вийде рідина однорідної консистенції.

В нашу ємність додаємо рівно 18 столових ложок олії. Печиво буде дуже м’яким і легким.

Тепер прийшов час соди. Додаємо приблизно 2.5-3 чайних ложки в розсіл з маслом. Починаємо активно перемішувати до реакції. Повинна з’явитися піна і невелику шипіння.

Під час реакції розсолу з содою (видно піна на фото) висипаємо потроху борошно. Склянку борошна висипали – завадили, і ще, і ще.

Тепер вимішуємо тісто: спочатку ложкою, а потім руками на столі або дошці. Тісто не повинно прилипати до рук, і не повинно бути дуже тугим. Тісто потрібно розділити на 2 частини.

Розкачуємо одну з частин приблизно 1 см завтовшки. Багато борошна не використовуйте, трошки присипайте, і все. Якщо хочете тонкі нотки, то й тісто катайте тонший.

Видавлюємо печиво формами або звичайним склянкою. Змащуємо деко олією. Викладаємо печиво на деко і проколюємо кожну печеньку виделкою (так вони будуть пишніше). Ставимо в піч 150 градусів на 20-30 хвилин.

Перевіряємо готовність зубочисткою. Рум’яне викладаємо печиво, даємо охолонути і мажемо все олією. Можна посипати пудрою для краси. Приємного апетиту!