Печиво сирно-цукрове

Печиво сирно-цукрове – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Печиво корисне і на смак відмінний. Готується нескладно і може порадувати різноманітністю свого зовнішнього вигляду.

Інгредієнти

Сир – 200 гр
Цукор – 150 гр
Яйця – 1 шт
Ванілін – 1 гр
Спред вершковий – 180 гр
Сода – 1/2 ч. л.
Борошно – 1,5-2 склянки

Як приготувати Печиво сирно-цукрове

Хтось скаже, що печиво – це складні вуглеводи, шкідливо і завдає шкоди фігурі. Мені ж здається, що якщо ти любиш солодке і не можеш відмовитися, нехай у випічці будуть корисні інгредієнти, і невелика кількість солодкого ласощі не тільки не завдасть шкоди, але ще й принесе користь. Сирно-цукрове печиво з додаванням нежирного сиру приємне на смак, містить білки і молочний жир, досить легке у виконанні. До того ж тісто виходить пластичним і можна зробити печіннячка самих різних форм.

Покроковий рецепт

Приготуємо необхідні інгредієнти. Сир я намагаюся брати не дуже жирний, щоб не збільшувати калорійність страви. Замість спреду можна використовувати вершкове масло, але це зробить страву більш калорійним. Спред намагаюся брати якісний, від виробників знайомих мені марок.



Сир розтираємо в мисці виделкою в мисці або каструльці. Можна подрібнити в блендері, але тільки не в паштет, тісто буде не таким пористим. Спред легкоплавкий, тому його теж легко розім’яти виделкою. Змішуємо спред і сир. В отриману суміш додаємо яйця, 100 г цукру, соду, ванілін, борошно, і замішуємо тісто так, щоб воно вийшло нелипким і еластичним.


Формуємо кульку, кладемо в пакет і кладемо в холодильник на 1 годину.



Беремо тісто з холодильника, відокремлюємо від нього невеликий шматочок, розкачуємо його до товщини 4-5 мм. Використовуючи формочки, вирізаємо печіннячка з тіста. Якщо немає формочок, можна скористатися невеликим стаканчиком.



Один бік печива занурюємо в миску з цукром і відправляємо печиво на деко.

Ставимо в розігріту духовку і через 15 хвилин наш сирно-цукрове печиво готове.