Печиво сирно-цукрове

Печиво сирно-цукрове – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготуємо необхідні інгредієнти. Сир я намагаюся брати не дуже жирний, щоб не збільшувати калорійність страви. Замість спреду можна використовувати вершкове масло, але це зробить страву більш калорійним. Спред намагаюся брати якісний, від виробників знайомих мені марок.



Сир розтираємо в мисці виделкою в мисці або каструльці. Можна подрібнити в блендері, але тільки не в паштет, тісто буде не таким пористим. Спред легкоплавкий, тому його теж легко розім’яти виделкою. Змішуємо спред і сир. В отриману суміш додаємо яйця, 100 г цукру, соду, ванілін, борошно, і замішуємо тісто так, щоб воно вийшло нелипким і еластичним.


Формуємо кульку, кладемо в пакет і кладемо в холодильник на 1 годину.



Беремо тісто з холодильника, відокремлюємо від нього невеликий шматочок, розкачуємо його до товщини 4-5 мм. Використовуючи формочки, вирізаємо печіннячка з тіста. Якщо немає формочок, можна скористатися невеликим стаканчиком.



Один бік печива занурюємо в миску з цукром і відправляємо печиво на деко.

Ставимо в розігріту духовку і через 15 хвилин наш сирно-цукрове печиво готове.