Пісне тісто для пельменів і вареників

Пісне тісто для пельменів і вареників – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Шукайте рецепт ідеального пісного тіста для вареників або пельменів? Тоді цей варіант замісу вам обов’язково сподобається.

Інгредієнти

Борошно – 3 ст.
Вода – 1 ст.
Сіль – 1 ч. л.
Крохмаль – 1 ст. л.
Масло рослинне – 2 ст. л.

Як приготувати Пісне тісто для пельменів і вареників

Для приготування пісного тіста вам знадобиться тільки борошно, крохмаль, вода, олія, масло і сіль. Правильна рецептура зробить ваше тісто еластичним, воно не буде липнути до рук, ліпити з нього вареники або пельмені просто і легко.

Покроковий рецепт

Для рецепту замісу тіста потрібно вода, яку слід прогріти до 37-39 градусів. Перелити воду в миску. Засипаємо сіль, вливаємо олію. Інгредієнти перемішуємо.

Далі просевам борошно.

У процесі додавання борошна кидаємо в миску столову ложку картопляного крохмалю.

Інгредієнти спочатку перемішуємо ложкою або виделкою.

Потім в хід «пускаємо руки».

Продовжуємо заміс тіста на столі, який слід припорошити борошном.

Пісне тісто для вареників і пельменів готова. Його перед роботою потрібно накрити тканим рушником.

Приємної вам ліплення!