Шукайте рецепт ідеального пісного тіста для вареників або пельменів? Тоді цей варіант замісу вам обов’язково сподобається.
Інгредієнти
Борошно – 3 ст. | |
Вода – 1 ст. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Крохмаль – 1 ст. л. | |
Масло рослинне – 2 ст. л. |
Для приготування пісного тіста вам знадобиться тільки борошно, крохмаль, вода, олія, масло і сіль. Правильна рецептура зробить ваше тісто еластичним, воно не буде липнути до рук, ліпити з нього вареники або пельмені просто і легко.
Покроковий рецепт
Для рецепту замісу тіста потрібно вода, яку слід прогріти до 37-39 градусів. Перелити воду в миску. Засипаємо сіль, вливаємо олію. Інгредієнти перемішуємо.
Далі просевам борошно.
У процесі додавання борошна кидаємо в миску столову ложку картопляного крохмалю.
Інгредієнти спочатку перемішуємо ложкою або виделкою.
Потім в хід «пускаємо руки».
Продовжуємо заміс тіста на столі, який слід припорошити борошном.
Пісне тісто для вареників і пельменів готова. Його перед роботою потрібно накрити тканим рушником.
Приємної вам ліплення!