М’яка, рум’яна, смачна випічка, приготовлена без молока і яєць, прекрасно підходить для пісного столу. Для начинки краще всього використовувати квашену капусту.
Спочатку слід підготувати начинку. 150 г капусти обсмажують на олії, а після залишають до повного охолодження.
У склянці злегка підігрітої води розводять ложечку цукру, 5 г сухих дріжджів. Додають 50 г борошна, розмішують і залишають на чверть години. Борошно (300 г) просівають з сіллю (10 г). Вливають дріжджі, замішують тісто. Накривають його плівкою і відставляють підходити ще на 20-25 хвилин.
Тісто потрібно розділити на 4 однакових частини, кожну скатати в кулю. Потім кульки слід тонко розкачати змастити олією, розкласти тонким шаром начинку. Згорнути в рулетики, але не щільно, а після скачати у вигляді равлика.
Заготовки повинні постояти ще хвилин 7-10, поки духова шафа прогріється. Коржі-равлики потрібно злегка сплюснуть, наколоти виделкою і промазати маслом. Випікають їх при 220 градусах 20-25 хвилин. Підрум’янена скоринка показує, що коржі готові.
Витягнутий з духовки деко з коржиками рекомендується на 5 хвилин накрити полотном.