Найсмачніша піца – це піца приготовлена вдома!
Інгредієнти
Тісто: | |
Дріжджі сухі – 4 р. | |
Цукор – 13 р. | |
Сіль – 9 р. | |
Вода – 200 р. | |
Борошно – 300 р. | |
Рослинне масло – 20 р. | |
Начинка: | |
Гриби – 200 р. | |
Куряче філе – 250 р. | |
Сир – 250 р. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Помідор – 2 шт. | |
Часник – 4 зубчики | |
Зелень – 50 р. | |
Томатна паста – 1 ст. л. | |
Соєвий соус – 1 ст .л. | |
Майонез – 1 ст. л. |
Принадність такого страви як піца, в тому, що вона може бути абсолютно будь-який і кожен знайде підходящий варіант начинки саме для себе. А ось тісто для піци повинна бути завжди однаково смачним! У нашому рецепті ми пропонуємо не тільки варіант відмінного тіста і начинки, але і приголомшливого домашнього соусу.
Покроковий рецепт
готуємо тісто
На 10 хвилин відправляємо дріжджі підніматися. Для цього змішуємо їх з водою і цукром. Ставимо в тепле місце.
У миску просіваємо борошно і вливаємо дріжджову суміш, замішуємо тісто, борошна більше не додаємо. Місимо близько 10 хвилин.
Додаємо сіль і ще замешиваемым, щоб сіль з’єдналася з тестом.
Додаємо рослинне масло, тепер місимо до тих пір, поки тісто не вбере все масло не буде жирним, але стане приємним і еластичним.
Змащуємо таз злегка маслом, щоб тісто до нього не прилипло під час підйому. Накриваємо плівкою і залишаємо підніматися при кімнатній температурі, не менше ніж на 2 години. Через 1, потрібно скласти його в конверт, знову накрити і дати піднятися. Потім відправляємо його в холодильник, мінімум на годину, краще довше, буде м’якше і смачніше. Можна хоч на цілу ніч.
Тісто має виглядати бадьорим, пухнастим і пишним. Після холодильника його приймати не потрібно.
готуємо начинку
Поки тісто піднімається, можна зайнятися начинкою. Ріжемо дрібно цибулю, куряче філе і гриби.
Обсмажуємо, можна не до готовності в духовці дійде.
Робимо соус, для цього помідори, зелень, часник, соєвий соус, майонез, томатну пасту, сіль і спеції відправляємо в миску для блендера, і перемелюємо. Якщо соус вийде рідкуватим, можна додати чайну ложку крохмалю чи борошна.
Тісто ділимо на 2 частини, не розкачуємо, просто руками формуємо коло. Дуже тонко не робимо! Навпаки, товстіший і не сдуваем бульбашки, які утворили дріжджі. Викладаємо соус.
випікати близько 20 хвилин
Потім викладаємо начинку і тертий сир. Випікаємо при 180 градусах до готовності, приблизно хвилин 20. Насолоджуємося піцою!