Легкий і швидкий рецепт приготування піци за невеликі гроші
Інгредієнти
борошно – 300 | |
сухопрессованные дріжджі – 40 | |
сіль – щіпка | |
цукор – столова ложка | |
рослинне масло – столова ложка | |
вода – 350 | |
кетчуп | |
майонез – 150 | |
варена ковбаса – 200 | |
крабові палички – 200 | |
гриби – 100 | |
оливки – банку | |
сир – 400 |
Піца вже давно перестала бути суто італійським блюдом. Сьогодні її готують у багатьох країнах за різними рецептами. Основа для італійської піци традиційно выпекалась тонким коржем. Але на смак і колір, як говориться, товаришів немає. Багатьом подобається пишна основа. Всі інші інгредієнти зараз теж додаються на смак споживача. Розглянемо ще два рецепту приготування піци. Це бюджетний варіант і займає мінімум часу на приготування.
Покроковий рецепт
Основа для піци: борошно, сухопрессованные дріжджі, сіль, цукор, рослинна олія, вода. Замішуємо тісто і готуємо інші інгредієнти.
Спочатку готується тісто. Для цього дріжджі подрібнюються в ємність з додаванням теплої води. Після розчинення дріжджів, додається сіль з цукром і рослинне масло. Потім вноситься поступово борошно і замішують тісто. Має вийти м’яке тісто, не прилипающее до рук. Тісто має відстоятися 20 хвилин.
Поки тісто піднімається, необхідно нарізати рецептурні складові для піци, зварити гриби і змішати майонез із кетчупом до однорідної маси. Сир для економії часу натирається на крупній наявної тертці. Духовка розігрівається до температури 200 градусів. Деко злегка змащують рослинним маслом.
Половина отриманого вже піднявся тесту ще трохи замішується і викласти на деко у вигляді млинця. Необхідно розкачати тісто вручну до заповнення всій площі листа. Основа змащують сумішшю з кетчупу і майонезу. На одну основу достатньо 150 мл.
Потім викладається нарізка інших продуктів. На одну основу рівномірно розподіляються гриби з вареною ковбасою. У другому випадку вносимо ту ж ковбасу і крабові палички. Додаємо також консервовані оливки.
Час приготування в духовці при температурі 200 градусів близько 15 хвилин. Потім деко витягується, і вже майже готова піца посипається тертим сиром.
. Далі піца занурюється назад в духовку на 3 хвилини і вимикається газ (електрика). Коли сир розплавиться, готове блюдо ставиться на стіл і розрізається ножем на порційні частини.
Приємного апетиту!