Застава смачної піци – це правильно приготоване тісто, і неважливо, яка буде начинка.
Інгредієнти
Борошно – 175 гр | |
Вода – 125 гр | |
Дріжджі сухі – 1ч.л. | |
Рослинне масло – 1 ст. л. | |
Сіль – 1/4 ч. л. | |
Томатний соус, паста – 2-3 ст. л. | |
Сир моцарелла – 150 гр | |
Ковбаса сыровяленная – 70-100 гр | |
Салямі – 150 гр | |
Червоний цибуля – 1/4 цибулини | |
Плавлені сирки – 2 шт. | |
Вершкове масло – Для змазування дека |
Для мене піца, як і салат, готуватися з того, що залишилося в холодильнику. Кожен раз, коли я роблю піцу, моєму чоловікові не подобається тісто, і як виявилося, я його просто пересушиваю в духовці, але в цей раз я приготувала по іншому. Ні, інгредієнти тісто я не поміняла, просто запекла при іншій температурі, і по часу менше. У начинці у мене два види ковбаси, червоний лук, плавлені сирки, сир моцарелла і томатний соус. Стосовно плавлених сирків, ніколи їх не використовувала в піцу, і як виявилося, даремно. Нещодавно ми з друзями замовили піцу, і я побачила, що зверху порізаний кубиками якийсь сир, який був заявлений як фета, але як виявилося, що фетою там і не пахло, це був звичайний плавлений сирок, і знаєте, за смаком було не погано, от я і повторила цей трюк зі своєю піцою. Звичайно, як основний сир, його використовувати не можна, а от як інгредієнт в начинку, саме воно. Так само, я вперше додала червоний лук, він додав пікантності, і без нього смак не був би таким цікавим. Тісто я роблю дріжджове, на воді, найпростіше, яке, я впевнена, використовують багато. Але, є секрети, які роблять домашню піцу, дуже схожої на піцу з закладу. По-перше, тісто потрібно тонко розкласти на деко, по-друге духовку розігріти на 250° і все це запікати не більше 7 хвилин. А тепер детальніше.
Покроковий рецепт
Для початку готуємо інгредієнти на тісто. Змішуємо всі сухі складові, борошно 175гр, дріжджі 1ч.л. і сіль. Додаємо рослинне масло 1 столову ложку, і заливаємо все теплою водою 125 гр. Починаємо замішувати тісто, якщо потрібно ще борошно, додаємо, поки тісто не перестане бути липким, але воно не повинно бути забитим борошном. Я вивішую тісто довго, впевнена, що такий ретельний заміс дає нам смачний результат. Після замісу, накриваємо тісто рушником і залишаємо на пів години.
Поки тісто відпочиває і підходить, я готую інгредієнти на начинку. В цей раз у мене виявилася сыровяленная ковбаса, ковбаса салямі, червоний лук, сир моцарелла і плавлені сирки. Так само у мене був домашній томатний соус, можна використовувати звичайну томатну пасту, як я раніше і робила.
Після того, як тісто відпочило, починаємо його розгортати і збирати піцу. Не забуваємо про духовку, увімкніть її заздалегідь, щоб встигла нагрітися до 250 градусів. Така температура, і дає нам піцу як з піцерії. Тісто я розкачую прямо на деку, який я змастила маслом. Намагаємося тісто розтягнути, щоб зайняло весь деко, і було як можна тонше. Тісто покриваємо соусом. Далі я посипаю натертої моцарелою, можна використовувати будь-який твердий сир, але моцарелла більше підходить для піци. Сиру використовуємо тільки частину, так як другою частиною покриємо всю начинку. Далі викладаємо цибулю, два види ковбас, і порізаний кубиками плавлений сирок. Посипаємо тертим сиром і ставимо в розігріту, ще раз повторюю до 250 градусів духовку, буквально на 7 хвилин. За цей час тонке тісто встигне приготуватися, але не встигне засохнути. Приємного апетиту!