Плетінка на дріжджовому тесті з ягодами

Плетінка на дріжджовому тесті з ягодами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування плетінки використовують дріжджове тісто. Для начинки бажано використовувати густе варення або фрукти.

Інгредієнти

Борошно – 3 склянки
Дріжджі сухі – 2 ч. л. з гіркою
Молоко – 170 мл Тепле
Цукор – 3 ст. л. з гіркою
Сіль – 0,5 ч. л.
Вершкове масло – 75 гр Розтоплене
Яйця – 2 шт.
Варення, ягоди – 0,7 кг
Мак – 0,5 ч. л. Для присипки

Як приготувати Плетінка на дріжджовому тесті з ягодами

Здобна випічка з варенням або ягодами приємно побалує вашу сім’ю і друзів. Прості інгредієнти, трохи часу і ваше частування зігріє вас в довгий зимовий вечір за чашкою ароматного чаю.

Покроковий рецепт

В молоці (потрібне тепле) розвести дріжджі, додати 1 ст. л. цукру і півсклянки борошна (попередньо просіяти), все змішати і залишити на 15 – 20 хвилин до “шапочки”.

Окремо збити віночком 1 яйце 2 ст. л. цукру (можна додати ванілін).

Розтопити вершкове масло і з’єднати з яєчною масою.

В опару додають решту борошна, сіль і вершково-яєчну масу. Добре вимішуємо тісто протягом 10 – 15 хвилин і залишаємо для підйому на годину. Протягом години один раз потрібно тісто обім’яти.

У Вас має вийти таке тісто, як на фото.

Розділити тісто на 6 рівних частин і скачати “ковбаски”.

Кожну ковбаску” розкачати на смужки і викласти начинку.

Защипнути тісто.

Заплести в косу і залишити на 10 – 15 хвилин для вистоювання. Тісто змастити жовтком змішаним з 1 ст. л. молока і зверху прикрасити маком.

Випікати в розігрітій духовці при 200С, 20 – 25 хвилин.

Подаємо булочку плетінку до чаю. Приємного апетиту!