Для приготування плетінки використовують дріжджове тісто. Для начинки бажано використовувати густе варення або фрукти.
Інгредієнти
Борошно – 3 склянки | |
Дріжджі сухі – 2 ч. л. з гіркою | |
Молоко – 170 мл Тепле | |
Цукор – 3 ст. л. з гіркою | |
Сіль – 0,5 ч. л. | |
Вершкове масло – 75 гр Розтоплене | |
Яйця – 2 шт. | |
Варення, ягоди – 0,7 кг | |
Мак – 0,5 ч. л. Для присипки |
Здобна випічка з варенням або ягодами приємно побалує вашу сім’ю і друзів. Прості інгредієнти, трохи часу і ваше частування зігріє вас в довгий зимовий вечір за чашкою ароматного чаю.
Покроковий рецепт
В молоці (потрібне тепле) розвести дріжджі, додати 1 ст. л. цукру і півсклянки борошна (попередньо просіяти), все змішати і залишити на 15 – 20 хвилин до “шапочки”.
Окремо збити віночком 1 яйце 2 ст. л. цукру (можна додати ванілін).
Розтопити вершкове масло і з’єднати з яєчною масою.
В опару додають решту борошна, сіль і вершково-яєчну масу. Добре вимішуємо тісто протягом 10 – 15 хвилин і залишаємо для підйому на годину. Протягом години один раз потрібно тісто обім’яти.
У Вас має вийти таке тісто, як на фото.
Розділити тісто на 6 рівних частин і скачати “ковбаски”.
Кожну ковбаску” розкачати на смужки і викласти начинку.
Защипнути тісто.
Заплести в косу і залишити на 10 – 15 хвилин для вистоювання. Тісто змастити жовтком змішаним з 1 ст. л. молока і зверху прикрасити маком.
Випікати в розігрітій духовці при 200С, 20 – 25 хвилин.
Подаємо булочку плетінку до чаю. Приємного апетиту!