Хоч плов і є традиційним блюдом східної кухні, наші господині навчилися готувати його не гірше. Люблять цю страву дуже багато і кожен готує його по-різному.
Інгредієнти
рис шліфований – 200 гр. | |
м’ясо домашньої курки – 400 гр. | |
морква – 2 шт. | |
цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
корінь селери – 50 гр. | |
масло рослинне – 4 ст. л. | |
лавровий лист – 2 шт. | |
барбарис сухий – 2 ч. л. | |
коріандр мелений – 0,5 ч. л. | |
часник – 1 головка | |
зіра – 0,5 ч. л | |
сіль, перець – за смаком |
Сьогодні розповім Вам свій рецепт смачного плову з нешліфованого рису з домашньою куркою. Це відмінне блюдо, трапеза з яким, перетвориться у справжнє свято. Нешліфований рис за своїм складом і корисним властивостям в кілька разів перевершує білий, а це означає що наш плов буде не тільки смачним, але і корисним. Готувати будемо в мультиварці. Для приготування нам знадобиться: рис, м’ясо домашньої курки, морква, цибуля ріпчаста, корінь селери, спеції.
Покроковий рецепт
Ретельно промиваємо рис холодною водою, потім заливаємо окропом і відставляємо для набухання, приблизно на годину.
Миємо, чистимо й нарізаємо цибулю ріпчасту, моркву і корінь селери.
Включаємо мультиварку на режим обсмажування, наливаємо олію і починаємо смажити м’ясо домашньої курки до золотистої скоринки.
Після того як м’ясо підрум’янилося, додаємо по черзі нарізану цибулю, моркву і корінь селери, обсмажуємо ще кілька хвилин.
На наступному етапі додаємо спеції: сіль, чорний мелений перець, лавровий лист, барбарис, мелений коріандр, зіру. Потім додаємо 1 склянку води і вмикаємо режим плов (або гасіння).
Далі додаємо рис і ще 2 склянки води, так, щоб вода покривала рис на 2 см зверху. Тушкуємо 30 хв. На цьому етапі важливо – більше не перемішувати.
Коли рис вбере більшу кількість води, необхідно додати цілу головку неочищеного, вимитого часнику. Він додасть пікантний аромат нашому плову. Готуємо ще 30 хв.
По закінченню часу, дайте плову ще настоятися 20 хвилин. Блюдо готове. Приємного апетиту.