Страва підходить для здорового харчування, може стати частим гостем на столі у любителів морепродуктів.
Інгредієнти
Заморожені мідії – 300 гр | |
Рис довгозерний – 200 гр | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт | |
Рослинну олію – 5 ст ложок | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Лавровий лист – за смаком |
Плов з мідіями – одне з улюблених в моїй родині. На щастя, його можна приготувати в будь-який сезон, а приготування настільки складна, що обов’язково вийде у початківців кулінарів. Мідії можна купити в будь-якому супермаркеті в замороженому вигляді, я намагаюся вибрати побільше і красивіше. Існує міф, що заморожені мідії без стулок необхідно варити, розвіємо, ці молюски вже пройшли теплову обробку і потребують тільки в розморожуванні.
Покроковий рецепт
Дозволимо мідіям відтанути природним шляхом, так як розморожування у воді погіршує смакові якості продукту. Після розморожування необхідно видалити травичку, яка зустрічається всередині молюска і ретельно промити під проточною водою, щоб не попалися піщинки.
Цибулю нарізаємо довільно, я люблю четвертинками кільця. Велику моркву подрібнюємо на тертці і на цьому наша праця практично закінчується.
Рослинна олія наливаємо у чашу мультиварки і підсмажуємо овочі в режимі «підсмажування» 10 хвилин. Додаємо молюски і обсмажуємо ще 5 хвилин.
Ретельно промитий рис кладемо в чашу, додаємо води, щоб вона була на 5-6 мм вище суміші мідій і рису. Підсолюємо. Перець, лавровий лист і улюблені спеції додаємо за смаком. Перемішуємо. Закриваємо каструлю і виставляємо режим приготування розсипчастого рису на 30 хвилин.
Через цей час можна ласувати гарячим ароматним блюдом, яке не тільки легкий і дуже смачне, але і містить масу корисних речовин.