Плов з мідіями в мультиварці

Плов з мідіями в мультиварці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Страва підходить для здорового харчування, може стати частим гостем на столі у любителів морепродуктів.

Інгредієнти

Заморожені мідії – 300 гр
Рис довгозерний – 200 гр
Морква – 1 шт
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Рослинну олію – 5 ст ложок
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Лавровий лист – за смаком

Як приготувати Плов з мідіями в мультиварці

Плов з мідіями – одне з улюблених в моїй родині. На щастя, його можна приготувати в будь-який сезон, а приготування настільки складна, що обов’язково вийде у початківців кулінарів. Мідії можна купити в будь-якому супермаркеті в замороженому вигляді, я намагаюся вибрати побільше і красивіше. Існує міф, що заморожені мідії без стулок необхідно варити, розвіємо, ці молюски вже пройшли теплову обробку і потребують тільки в розморожуванні.

Покроковий рецепт

Дозволимо мідіям відтанути природним шляхом, так як розморожування у воді погіршує смакові якості продукту. Після розморожування необхідно видалити травичку, яка зустрічається всередині молюска і ретельно промити під проточною водою, щоб не попалися піщинки.


Цибулю нарізаємо довільно, я люблю четвертинками кільця. Велику моркву подрібнюємо на тертці і на цьому наша праця практично закінчується.


Рослинна олія наливаємо у чашу мультиварки і підсмажуємо овочі в режимі «підсмажування» 10 хвилин. Додаємо молюски і обсмажуємо ще 5 хвилин.


Ретельно промитий рис кладемо в чашу, додаємо води, щоб вона була на 5-6 мм вище суміші мідій і рису. Підсолюємо. Перець, лавровий лист і улюблені спеції додаємо за смаком. Перемішуємо. Закриваємо каструлю і виставляємо режим приготування розсипчастого рису на 30 хвилин.


Через цей час можна ласувати гарячим ароматним блюдом, яке не тільки легкий і дуже смачне, але і містить масу корисних речовин.