Плов з яловичиною

Плов з яловичиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо у Вас м’ясо заморожене, а розморозити немає часу. Не біда! Ставимо сковороду на середній вогонь, наливаємо олію, кладемо м’ясо, туди ж порізану цибулю, солимо, перчимо і підливаємо склянку окропу.Накриваємо кришкою і проварюємо таким способом під кришкою протягом 20 хвилин. При такому способі м’ясо виходить дуже ніжним і у власному соку, т. к. вода поступово випаровується. Якщо у Вас м’ясо не заморожене, то нарізаємо шматочками, обсмажуємо, додаємо цибулю і спеції.

Додаємо моркву, порізану будь-яким зручним для Вас способом, можна і на тертці натерти. І тушкуємо ще хвилин 10-15.


Готуємо рис. Промиваємо його в семи водах. І засипаємо в сковороду. Додаємо зубчики часнику.

Заливаємо окропом на 1,5 – 2 см. вище рису. Зменшуємо вогонь на мінімум. Накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 10. Потім відкриваємо кришку і готуємо до повного всмоктування води. Якщо рис ще жорсткий, то робимо ложкою отвори в рисі і підливаємо трохи води. Тушкуємо далі, поки вся вода не вбереться.

Вимикаємо вогонь і даємо рису “заспокоїтися” під кришкою хвилин 10-15. Готуємо та подаємо. Приємного апетиту!