Плов з перловки і яловичини

Плов з перловки і яловичини – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Правильно приготовлена перловка – недорога, але дуже поживна і смачна альтернатива рісу для плову.

Інгредієнти

яловичина – 400 – 450 гр
перлова крупа – 1,5 ст.
морква (велика) – 3 шт.
вода – 1,5 склянки
молодий часник – 3 зубчики
томатна паста – 3 ст. л.
цибуля – 1 шт.

Як приготувати Плов з перловки і яловичини

Плов, приготовлений з яловичого м’яса з додаванням перлової крупи, стане відмінною альтернативою звичному рисовому плову. Каша виходить поживною і смачною, з насиченим, яскравим смаком. Часник надає пікантності, поширює апетитний аромат. Такий плов хороший з солоними огірочками, чорним хлібом і свіжим часником.

Покроковий рецепт

1. Готуємо інгредієнти: м’ясо необхідно розморозити, добре вимити, обсушити, цибулю і моркву почистити, перлову крупу промити.


2. Яловичину нарізаємо кубиком, відправляємо в добре розігрітий казан.


3. Цибулю нарізаємо великими кубиками. Додаємо через 9 – 11 хвилин після початку обсмажування м’яса.


4. Морква подрібнюємо. Можна натерти на тертці, але для додання фактурності готового блюда, краще порізати кубиками. Зсипаємо в казан, тушкуємо 15 хвилин.

5. Засипаємо промиту крупу. Акуратно вливаємо гарячу воду. Холодну воду з-під крана заливати не варто. У цьому випадку, доведеться довго чекати закипання, а смак тушкованих м’яса і овочів буде не таким насиченим. Тушкуємо при закритій кришці 20 – 25 хвилин, щоб перловка добре розварилася, не була тугою.

6. Додаємо томатну пасту. Злегка перемішуємо верхній шар, щоб томат рівномірно розійшовся. Не потрібно перемішувати всі інгредієнти, м’ясо повинно залишитися на дні казана.

7. За 5 – 6 хвилин до готовності вводимо в блюдо часник. Зубчики можна розрізати уздовж і навпіл, так вони краще віддадуть свій аромат.