Шашлик зі свинини, маринована в оцті

Домашній шашлик.

Інгредієнти

Свинина – 800 г
Грудинка – 50 г (зелений, жовтий)
Болгарський перець – 150 г
Ріпчаста цибуля – 150 г
Оцет яблучний – 7 столових ложок (6%)
Приправа – 1 столова ложка
Сіль – за смаком

Як приготувати Шашлик з свинини, маринована в оцті

Знову ж, варіант чергового домашнього шашлику, який можна приготувати в звичайній духовці. На гарнір чудово підійде картопля.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

М’ясо нарізати прямокутниками або кубиками. Грудинку нарізати скибочками. Болгарський перець нарізати кубиками.

Цибулю почистити, крупно порізати, перемолоти в блендері, щоб вийшла кашка.

М’ясо перекласти в глибоку чашу, додати цибульну суміш, приправу для шашлику (або м’яса), оцет.

Гарненько все перемішати. Укласти зверху вантаж (тарілочку + стакан з водою). Залишити маринуватися мінімум на 2 години. Шпажки замочити у воді, щоб при смаженні вони у нас не підгоріли.

На шпажки нанизати мариноване м’ясо, чергуючи шматочки з грудинкою і болгарським перцем. Запікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин. Потім перевернути, запікати ще 20 хвилин.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Лінивий курник з рубленого мяса і картоплі