Спробуємо переконатися, що смачні салати можна готувати і без звичних калорійних інгредієнтів.
Інгредієнти
Листя салату – 500 гр. | |
Куряча грудка – 300 гр. | |
Помідори “черрі” – 200 гр. | |
Сметана – 150 гр. | |
Маложирний сир – 150 гр. | |
Часник сушений, сіль – за смаком |
Все частіше можна зустріти людей, що стежать за своїм харчуванням. Всі ми намагаємося урізноманітнити свій раціон смачними і здоровими стравами. Нижче наведено докладний майстер-клас, який розповідає, як приготувати салат «Цезар» зі сметанним соусом. Ця версія приготування салату більш легка і збалансована, в ній набагато менше жирів і вуглеводів, тому салат сподобається любителям здорового харчування.
Покроковий рецепт
Курячу грудку обсмажуємо на розігрітій сковороді, близько 4-5 хвилин з обох сторін. Потім викладаємо її на тарілку.
Заздалегідь промивши і висушивши салатні листя, рвемо їх на невеликі частини в глибокій мисці.
Помідори «черрі» потрібно помити і розрізати на половинки.
І все ж, як готувати салати без майонезу? Можна замінювати звичну майонезну заправку йогуртом або сметаною. Для приготування соусу до нашого салату, необхідно змішати сметану з часниковою приправою.
Тепер акуратно змішуємо салатні листя, «черрі» і соус. Можна зробити це руками.
Невелику кількість сиру натираємо на тертці. Добре виглядає в цьому салаті сир у формі тонких пелюсток.
Теплу курячу грудку ріжемо на тонкі пластини під деяким кутом.
Змішуємо інгредієнти і подаємо до столу.