Мінімальна кількість інгредієнтів – полуниця і цукор, все що потрібно для чудового смаку. Головне, щоб ягоди були стиглими і соковитими.
Інгредієнти
полуниця – 5 кг | |
цукор – 2.5 кг | |
ванільний цукор – 20 гр. за бажанням |
Ароматне, яскраве і вітамінне варення з полуниці порадує ласунів будь-якого віку.
Покроковий рецепт
Стиглу полуницю в першу чергу потрібно перебрати, видалити зелені частини, позбутися испорченых ягід. Кожна полуничка повинна бути щільна.
Обов’язково ретельно кілька разів промити всі ягоди.
Промиту і очищену ягоду пересипаємо в чашу, в якій буде готуватися варення. Для того щоб ягода не розм’якшилася сильно посипаємо цукром полуницю зверху і даємо пустити сік. На це буде потрібно від 15 до 60 хв.
Після того, як полуниця пустила достатньо соку ставимо каструлю на плиту і розчиняємо цукор, що залишився. Не доводячи до кипіння, знімаємо варення з плити. Залишаємо суміш на 3-4 години для просочення кожної ягоди сиропом.
Через 4 години ставимо варення на плиту і доводимо суміш до кипіння. При цьому обов’язково знімати утворилася пінку. Її надлишки при зберіганні кристализуются і на поверхні варення утворюється цукрова скоринка. Варимо варення 10 хв. Остуджуємо. Знову даємо настоятися 3-4 год.
Варимо останній раз, доводимо до кипіння і кип’ятимо ще 5 хв. В кінці додаємо ванільний цукор. Цей інгредієнт не обов’язковий, але поєднання полуниці і ванілі надають варенню незабутній аромат. Для зберігання варення довгий час розливаємо гарячу суміш по банкам і закатуємо герметично. Зберігається таке варення до 3х років в прохолодному місці.