Оделить жовтки від жовтків. Збити білки з цукром, лимонним соком і дрібкою солі. Повинна вийде пишна пінна маса.
Жовтки збити з борошном, розпушувачем і ваніллю.
Всипати макові зерна в жовткову масу.
Вмішати білки в жовткову масу.
Полуницю очистити від чашолистків і нарізати часточками. Її потрібно перед цим ретельно промити і обсушити паперовими рушниками.
Влити тісто у форму для випічки, змащену маслом. Поверх викласти ягоди полуниці. Відправити пиріг в духовку, попередньо розігрітий. Запікати до сухої дерев’яної палички.
Ароматний і смачний літній пиріг готовий!
Подавати десерт охолодженим, нарізавши на шматочки.
За бажанням, можна посипати пиріг цукровою пудрою. Приємного апетиту!