Дуже швидко можна приготувати ароматні пончики з прісного тіста.
Інгредієнти
борошна – 400-430 г | |
рослинної олії – 1 ложка | |
солі – трохи | |
яйця – 4 | |
рафінована олія – для фритюру |
Дуже швидко можна приготувати ароматні пончики з прісного тіста.
Покроковий рецепт
В яйця потрібно влити олію і покласти сіль. Масу злегка збивають і, порціями засинаючи просіяне борошно, замішують м’яке тісто.
Потім його слід розділити на шматки і скачати з кожного ковбаску товщиною в півтора сантиметра.
Ковбаски в свою чергу потрібно розрізати на невеликі шматочки.
В глибокому казані добре розігрівають фритюр і викладають в нього порціями шматочки тіста. При смаженні їх потрібно акуратно перемішувати, щоб тісто підрум’янилося з усіх сторін.
Плаваючі рум’яні пончики виймають шумівкою і перекладаю в друшляк, щоб видалити зайве масло. Залишають їх остигати.
Залишається приготувати цукровий сироп. Для нього беруть по половині склянки води і цукру, ложку меду. Поєднавши складові, доводять сироп до кипіння, проварюють кілька хвилин і знімають з вогню.
У гарячий сироп опускають охолоджені пончики. Відразу ж їх виймають і викладають гіркою на тарілку.
Пончики можна подати до чаю або кави, попередньо посипавши цукровою пудрою.