Пончики з шоколадною глазурю і цукровою пудрою

Пончики з шоколадною глазурю і цукровою пудрою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пончики стануть чудовим доповненням до чашки кави або чаю і будуть самим смачним моментом вашого дня!

Інгредієнти

Борошно – 3 склянки
Молоко – 1 стакан
Вершкове масло – 60 грам
Дріжджі – 11 грам
Розпушувач – 1/3 їдальні ложки
Ванільний цукор – 10 нрамм
Рослинне масло – 300 грам
Яйця курячі – 1 штука

Як приготувати Пончики з шоколадною глазур’ю і цукровою пудрою

Пишний, м’який, солодкий, ароматний пончик – це бажане ласощі для кожної дитини й багатьох дорослих. З начинкою або без, в глазурі або з цукровою пудрою в кожного з нас є свої переваги і кожен прагнути взяти ще один. Давайте спробуємо випекти пампушки в глазурі і цукровою пудрою, варіацію на тему Донотов і насолодитись їх неперевершеним смаком.

Покроковий рецепт

Почнемо готувати тісто з змішування всіх сухих інгредієнтів: у 2/3 норми борошна висипаємо, дріжджі, цукор, ванільний цукор, розпушувач і перемішуємо їх.

Робимо поглиблення в суміші з сухих продуктів і вбиваємо туди яйце, вливаємо тепле молоко і розтоплене в мікрохвильовій печі вершкове масло.

Замішувати тісто потрібно спочатку ложкою, воно повинно вийти досить рідким. Поступово додаємо в тісто муку і продовжуємо вимішувати тісто руками. Увесь процес замішування тіста вручну потрібно продовжувати хвилин п’ятнадцять. Кількість борошна може трохи відрізнятися від вказаного в рецепті. Тісто повинне вийти м’яким і не липнути до рук.

Перекладаємо тісто в глибоку посуд, прикриваємо рушником і відставляємо на годину в тепле місце підходити.

Збільшилася в кілька разів тісто розминаємо і розкачуємо товщиною 1 сантиметр. Спеціальною формою або склянку вирізаємо пончики, з допомогою ковпачка або іншого підручного матеріалу робимо в середині отвір.

Залишаємо донати підходити на 10-15 хвилин.

Розігріваємо сковороду або каструлю з товстим дном, вливаємо туди олію, викладаємо пончики і обсмажуємо з обох сторін за кілька хвилин до золотистої скоринки. Температура кипіння масла в сковороді повинна бути не дуже високою, оскільки пончики можуть згоріти, але не прожариться.

Готові пончики перекладаємо на тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб видалити залишки жиру.

Посипаємо донати цукрових подрой і поливаємо розтопленим шоколадом.

Ось і готові пончики з глазур’ю і цукровою пудрою. Вони стануть чудовим доповненням до чашки кави або чаю і будуть самим смачним моментом вашого дня!