Повітряний двоколірний омлет

Повітряний двоколірний омлет – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Такий омлет стане відмінною альтернативою звичайному омлету і яєчні

Інгредієнти

яйце – 5
сіль – 2 щіпки
молоко – 2 ст л

Як приготувати Повітряний двоколірний омлет

На ідею приготування такого омлету мене наштовхнули мої діти. Це вічне дитяче «не хочу, не буду, несмачно»… Омлет по даному рецепту навіть готувати цікаво, особливо дітям. Цікаво спостерігати за перетворенням білків у піну, за підняттям омлету під прозорою кришкою сковороди. Дітки були в захваті від зовнішнього вигляду страви і від легкості і танення омлету в роті. Як мовиться, все геніальне просто! 10 хвилин – і на вашому столі звичайне блюдо в цікавому виконанні!

Покроковий рецепт

Відокремлюємо білки і жовтки яєць, додаємо по дрібці солі в обидві чашки. До жовтків додаємо молоко

Жовтки з молоком перемішуємо виделкою, білки збиваємо міксером до густої піни

На розпечену сковороду, змащену маслом, рівномірно по всій поверхні виливаємо жовтки

Зверху викладаємо білкову піну і розрівнюємо її ложкою

Закриваємо сковороду кришкою і готуємо на середньому вогні близько 5 хвилин. Викладаємо готовий омлет на плоску тарілку, перевернувши його

Для більш красивої подачі розрізаємо омлет навпіл і викладаємо одну половину на іншу