Простий літній салат з курячих яєць і зеленого лука

Такий салат, приготований з курячими яйцями і ароматним зеленою цибулькою, виходить дуже смачним, а готується таке просте блюдо дуже швидко.

Інгредієнти

велике куряче яйце сире – чотири штуки
зелена цибуля пір’ям – один великий пучок
легкий майонез – за смаком
кам’яна сіль мелкомолотая – за смаком

Як приготувати Простий літній салат з курячих яєць і зеленого лука

Існує величезна безліч рецептів яєчних салатів, а ці страви готуються з різних харчових продуктів, які є під рукою в даний момент.

Плюс яєчних салатів полягає в тому, що вони готуються досить швидко, з їх складом можна нескінченно експериментувати, а це означає, що якщо в рецепті вказаний який-небудь інгредієнт, якого немає в наявності, то не варто відразу ж бігти за ним в магазин. Справа в тому, що основою таких страв є курячі або перепелині яйця, а з іншими компонентами можна нескінченно експериментувати.

Ще один плюс яєчних салатів полягає в їх універсальності, а це означає, що їх можна використовувати як окрему закуску або начинку для несолодкої домашньої випічки, ними можна наповнити тарталетки.
Треба сказати, що яєчні салати виходять досить прісними, але смаковий акцент у них можна розставити за допомогою спецій, салатної заправки або пряних трав.

Нижче представлений самий простий і класичний варіант яєчного салату із зеленим цибулею.

Покроковий рецепт

Ті, кому не подобається майонез, можуть використовувати не дуже жирну сметану або рідкий натуральний йогурт, правда, в цьому випадку салат може здатися більш прісним.
Отже, спочатку потрібно відварити круто все курячі яйця, як тільки вони приготуються, перекласти їх в ємність з дуже холодною водою і остудити, після чого їх можна почистити і дуже дрібно порубати.

Дивіться також:  Рибний салат з картоплею і зеленим горошком

Далі подрібнені курячі яйця перекласти в чисту миску або невеликий салатник, додати легкий майонез або якусь іншу заправку, перемішати все гарненько. Додати зелений рубаний цибулька, насипати за смаком сіль, все перемішати, поставити на кілька хвилин приготований салат в холодильну камеру, потім подавати до столу.

До речі, таке блюдо можна приготувати з перепелиних яєць, так як вони вважаються більш корисними, мають невеликий калорійністю і поєднуються з багатьма продуктами.

Перепелині яйця можна використовувати для приготування святкових салатів, до складу яких можуть входити і такі інгредієнти, як дрібні помідори, солодка кукурудза, моцарелла або якийсь інший сир, а також свіжа зелень, що володіє пряним ароматом.