Раджу ретельно просочувати кремом коржі, так як торт може вийти сухим. Якщо приготувати з вечора, то до сніданку торт вже просочиться. При можливості можна витримати довше.
Інгредієнти
Борошно – 300 гр. | |
Цукор – 100 гр. | |
Мед – 2 ст. л | |
Яйця – 2 шт | |
Розпушувач – 1 ч. л | |
Вершкове масло – 100 гр. | |
Вершкове масло – 200 гр. для крему | |
Згущене молоко – 400 гр. для крему |
Рецепт медівника, просоченого кремом на основі згущеного молока. На приготування торта витрачається багато часу, так як він складається з 8 коржів.
Готовий торт виходить не нудотним, в міру солодким.
Покроковий рецепт
На водяній бані розтопити вершкове масло, додати 2 ст. л. меду і 100 гр. цукру. Нагрівати, поки цукор не розчиниться.
Зняти суміш з водяної бані і розбити в неї 2 яйця. Перемішати інгредієнти до однорідної маси.
Борошно змішати з розпушувачем. Просіяти через сито. Додавати частинами до рідкої маси.
На виході повинно вийти пружне тягуче тісто. При необхідності муку можна додавати до маси до досягнення потрібної консистенції. Сформувати з тіста кулю і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Скатати тісто в ковбаску і порізати на 8 частин – за кількістю коржів. Тісто берегти від завітрювання, краще тримати його в холодильнику, т. к. стає нееластичним.
З кожної частини розкачати корж. Наколоти виделкою, щоб у процесі випікання не піднімався. Зручніше розкачати корж на фользі і переносити на ній на деко, так як вони дуже тонкі і легко можуть порватися.
Підібрати форму і вирізати круглі заготовки з коржа. З одного коржа, виходить тонка заготовка діаметром 24 див
Випікати кожну заготовку в попередньо розігрітій духовці до 180 º с протягом 3-5 хвилин.Знімати заготовку з дека відразу, т. к. після висихання може тріснути. Якщо при вирізання заготовок були допущені нерівності, їх легко обрізати після того, як вони испекутся. Відрізані частини заготовок зібрати і подрібнити в крихту – знадобиться для посипання готового торта.
Змішати м’яке вершкове масло і згущене молоко, збити блендером або міксером. Маса трохи збільшиться в об’ємі.
Розподілити охолоджені заготовки в тому порядку, як вони будуть формувати торт. Не варто переживати, якщо заготовки ляжуть один на одного не рівномірно. У процесі просочення вони вирівняються. На основу для торта покласти крем, на нього першу заготовку. Так торт краще просочиться.
Кожну заготовку вкривати товстим шаром крему.
Готовий торт зверху і з боків посипати заготовленої крихтою. Залишити просочуватися як мінімум на ніч.