Простий у приготуванні хмиз

Простий у приготуванні хмиз – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Мінімальний набір продуктів, короткий час приготування і дуже смачно.

Інгредієнти

Яйця – 2 шт.
Горілка – 30 мл
Цукрова пудра – 15 гр.
Борошно – 150 гр 90 гр, для тіста і 60 гр на присипку
Рослинна олія – 400 мл Потрібно для смаження

Як приготувати Простий у приготуванні хмиз

Сьогодні я хочу поділитися з Вами секретним рецептом своєї сім’ї. Кожна мама знає, що в будинку, де є діти, коли немає «нічого смачненького» це справжня трагедія. У таких ситуаціях в хід йде все, що раніше навіть не розглядалося в якості частування: кисіль з шматочком хліба, какао на ніч «щоб краще спати, мамо», а часом і сушені яблука з минулого року. Цей рецепт хмизу дозволить Вам завжди порадувати близьких смачненьким.

Покроковий рецепт

У неглибоку чашечку розбиваємо яйця і додаємо горілку. Збиваємо виделкою до утворення однорідної рідкої маси

Тепер нам необхідно додати борошно і замісити тісто. Воно повинно бути не дуже крутим (жорстким) і не рідким. Я раджу вам додавати борошна поступово і коли ви вже не зможете перемішувати тісто виделкою (більше не додаючи борошна) вимісити тісто рукою.

Далі нам знову потрібно борошно, але тільки для присипки. Розгортає тісто в тонкий шар, і нарізаємо його тієї форми, яка вам або вашим близьким найбільше подобається.

Наливаємо масло в каструлю і ставимо на плиту. Вогонь робимо відразу середній, краще нехай масло довше розігрівається, ніж ви пережарите хмиз і починаємо смажити.

Дістаємо готовий хвором з олії на паперовий рушник, даємо трохи стекти маслу і викладаємо на велику тарілку. Зверху через ситечко добре посипаємо цукровою пудрою. Приємного Вам апетиту!