Пряна картопля, запечена в духовці

Пряна картопля, запечена в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хрусткий пряний картопля по-індійськи сподобається кожному…Запікається в духовці з безліччю прянощів. Дуже смачно!

Інгредієнти

Молода картопля – 500 г
Оливкова олія – 4 столові ложки
Насіння гірчиці – ½ ч. л.
Сушений червоний перець чилі – за смаком
Насіння кмину – 1/2 чайної ложки
Насіння коріандру – 1 столова ложка
Імбирна паста – 1/2 чайної ложки
Часникова паста – 1/2 чайної ложки
Куркума – 1/2 чайної ложки
Гарам масала – 1/2 чайної ложки
Сіль – 1 чайна ложка
Свіжа кінза – 1/2 чашки нарізана
Лимон або лайм – 1шт. нарізану часточками

Як приготувати Пряна картопля, запечена в духовці

Картопля по-індійськи сподобається кожному… Запікається в духовці з безліччю прянощів. Спробуєте приготувати цей пряний картопля, м’який усередині, а зовні з хрусткою скоринкою. Можу посперечатися, ви будете готувати дуже часто!

Покроковий рецепт

Розігріти духовку до 200 ° C градусів.
Промити краще бульби молодої картоплі, тоненьку шкірку можна не видаляти (а можна поскоблить шкіркою або спеціальною щіточкою для овочів). Потім промиті картопляні бульби розрізати навпіл. Картопля висушити на паперовому рушнику.

Тепер додайте 2 столові ложки оливкової олії в миску з нарізаною картоплею і гарненько перемішайте. Відкладіть.

Нагріти масло в маленькій сковороді і додати насіння гірчиці, червоний перець чилі, насіння коріандру, насіння кмину і заважати протягом кількох секунд до отримання сильного аромату. Потім додайте імбирно-часникову пасту, порошок куркуми, гарам масалу і сіль. Продовжувати тримати спеції на вогні ще протягом приблизно 1 хвилини.

Потім цю суміш спецій перекладіть в миску з картоплею і дуже добре перемішайте руками, щоб кожна картопелька була покрита прянощами.

Розкладіть овоч на деко, скропіть олією. Поставте запікати картоплю в попередньо розігрітій духовці близько 40 хвилин, поки він не стане м’яким і золотистим. Весь час перевіряйте картопля готовий він (кожні 10 хвилин), щоб овоч не згорів.

Перед подаванням картоплю потрібно посипати подрібненою кінзою і збризнути соком лайма чи лимона. Подавати гарячим з часточками цитрусів.