Картопля часточками, запечена з часником, паприкою і травами

Картопля часточками, запечена з часником, паприкою і травами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гарнір з картоплі, мабуть, самий затребуваний і смачний. Приготувати його можна, використовуючи різноманітні рецепти. Ми пропонуємо запекти картоплю скибочками разом з ароматними і пікантними спеціями.

Інгредієнти

Картопля – 500 гр
Паприка мелена – 3 щіпки
Прованські трави – за смаком
Сіль – за смаком
Часник сушений – 2 щіпки
Олія оливкова – 3 ст. ложки

Як приготувати Картоплю дольками, запечена з часником, паприкою і травами

У нашому рецепті описано, як приготувати в духовці картопляний гарнір разом зі спеціями. Блюдо виходить досить апетитним і смачним, його цілком можна запропонувати в якості святкової закуски. Мінімум інгредієнтів і зручність запікання – основні гастрономічні переваги такого картопляного страви.

Покроковий рецепт

Підбираємо хороші добротні картопляні бульби, промиваємо їх від забруднень, а потім зручним способом очищаємо. Переносимо очищену картоплю на обробну поверхню і нарізаємо у формі великих часток.

Картопляну нарізку поміщаємо в ємність-миску. Відміряємо потрібну кількість спецій (прованські трави, паприка), кидаємо їх до картоплю.

Також засипаємо за смаком солі і сухого часнику.

Тепер необхідно влити до картопляним часточок в спеціях рослинне масло. Ми вирішили використовувати ароматне масло оливи. Добре підійде і звичайна соняшникова.

Перемішуємо, миску з картоплею накриваємо харчовою плівкою, прибираємо настоятися півгодини в тепле місце.

Деко покриваємо пергаментним папером. Викладаємо скибочки картоплі і відправляємо запікатися в духовку на півгодини. Температурний режим виставляємо на 200 або 220 градусів.

Приємного всім перекусу!