Крім сухих спецій в рецепті присутній цедра апельсина і дрібно-дрібно порізані цукати імбиру.
Інгредієнти
Масло вершкове – 100 г. | |
Яйце – 1 шт. | |
Цукор – 100 р. | |
Сіль – Щіпка | |
Мед – 1 ч. л. | |
Цедра апельсина – 1 шт. | |
Імбирні цукати – 30 р. | |
Борошно – 2 ст. | |
Розпушувач – 1/2 ч. л. | |
Кориця – 1 с. л. | |
Імбир мелений – 1 ч. л. | |
Какао – 1 с. л. |
Напередодні Нового року, і коли за вікном мороз, смак і запах прянощів дуже зігріває і дарує радість. Запах імбирного печива у багатьох викличе асоціацію з груднем і святами!
Покроковий рецепт
У великій мисці змішуємо масло кімнатної температури, яйце, мед, цукор.
Після того як маса стане однорідною додати апельсинову цедру і дрібно нарізані цукати імбиру.
Перемішавши масу переходимо до додавання сухих інгредієнтів. Борошно, розпушувач, какао, корицю, мелений імбир додаємо разом. Спочатку можна заважати ложкою, коли тісто стає дуже густим – вимішуємо руками, буквально хвилинку.
Тісто може прилипати до рук, так що довго з ним не граємо, а прибираємо в поліетиленовий пакет і в морозилку на 15 хв.
Далі, охолоджені тісто дістаємо, відрізаємо невелику частину для безпосереднього приготування, решта забираємо назад охолоджуватися. Розкачуємо шматок тіста між двома листами пекарської папери, так з ним дуже легко працювати. Вирізаємо формочками печиво ( у мене замість формочок пластиковий стаканчик), викладаємо на деко і в духовку на 7 хв. Товщина розкочування може змінюватись, буде виходити або тонке хрустке, або більш м’яке печиво.
Одну партію відправляємо в духовку і відразу можемо братися до приготування наступної шматка тіста. У мене вийшло три дека.
Печиво поки гаряче виглядає м’яким, але, як охолоне, буде хрустким. Аромат буде стояти на весь будинок.